IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Албум с автографи на Beatles бе продаден на търг за 290 000 долара

Цената е далеч над 30-те хиляди долара, които първоначално се очакваха за рядката грамофонна плоча

16:57 | 03.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така изглежда рядката плоча. <em>Снимка:&nbsp;Heritage Auctions</em></p>

Така изглежда рядката плоча. Снимка: Heritage Auctions

Копие на албума на Beatles "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" бе продадено на търг в САЩ за 290 500 долара, предаде BBC.

Цената е далеч над 30-те хиляди долара, които първоначално се очакваха за рядката грамофонна плоча и надмина предишния рекорд за подобен предмет. Купувачът е анонимен, като се знае само, че е от Средния запад на САЩ.

Копието на албума включва гланцирана обложка и специален калъф. Според Hollywood Reporter то е било подписано от всички четирима членове на Beatles около пускането му през юни 1967 г. Албумът върви в комплект и с официалната сувенирна програма на четвъртата годишна конвенция на Beatles в музея "Каверн Мека" в Ливърпул, провела се на 26 август 1984 г.

Според експерта Пери Кокс плочата е един от двата най-важни предмета, свързани с групата, които някога е виждал. Вторият подобен предмет е подписано копие на албума "Meet the Beatles".

Предишният рекорд за обложка на албум на култовата банда с автограф бе 150 000 долара за именно за копие от "Meet the Beatles" от 1964 г. Продажбата бе извършена през 2011 г., припомня BBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още