IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робин ван Перси става лице на рекламна кампания на BT Sport

Компанията разширява обхвата на преките предавания на двубои от всички големи първенства в Европа и цяла Великобритания без Шампионската лига

14:11 | 27.04.13 г.
<p>
	Робин ван Перси. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Робин ван Перси. Снимка: Архив Ройтерс

Компанията BT Sport, която през лятото на 2012 г. спечели правата да предава по 38 мача на сезон от английската Висша лига до средата на 2016 г., подписа договор със звездата на новите шампиони на Англия от Манчестър Юнайтед Робин ван Перси, който ще стане лице на нейна рекламна кампания, съобщи BBC.

Компанията, която откупи правата и за излъчване на други спортни събития, включително от италианската Серия А, френската Първа лига, бразилското и американското първенства, както и от Висшата лига по ръгби на Англия, се конкурира със Sky за вниманието на запалянковците. През февруари тя закупи и телевизионния бизнес на американската компания ESPN във Великобритания и Ирландия, което ще ѝ даде възможност да предава пряко мачове от турнира за Купата на Англия, шотландската Висша лига, Лига Европа и германската Бундеслига.

През миналия месец и звездата на Тотнъм Хотспър Гарет Бейли подписа договор за подпомагане на нейна маркетингова кампания.

Ван Перси ще бъде показван в телевизионните реклами, на билборди и ще участва в други маркетингови схеми на BT Sport.

Холандецът реализира хеттрик в понеделник за победата на Манчестър Юнайтед с 3:0 срещу Астън Вила, която донесе рекордната 20-та титла на Англия за клуба от „Олд Трафорд“.

„Изключително доволен съм, че подписахме със звезда от калибъра на Робин, която ще участва в нашата реклама“, заяви Саймън Грийн, главен изпълнителен директор на  BT Sport.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още