IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В каква количка ще се вози бебето на Уилям и Кейт?

Изборът на кралското семейство ще бъде реклама, която не може да бъде купена с пари

11:01 | 19.07.13 г. 5
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Модел на холандския производител на колички&nbsp;Bugaboo. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Модел на холандския производител на колички Bugaboo. Снимка: Getty Images News

Докато светът тръпне в очакване на раждането на бебето на графа и графинята на Кембридж, всички насочват погледите си към производителя на бебешки колички Bugaboo в Амстердам, пише Bloomberg.

Когато кралската двойка излезе на разходка с първото си дете, изборът им на количка ще бъде реклама, която не може да бъде купена с пари. Според репортажи в британската преса Кейт вече е купила синя Bugaboo - марка, предпочитана от звезди като Сиена Милър и Елтън Джон.

От веригата супермаркети Asda, която е собственост на Wal-Mart Stores Inc., обявиха 57%-ен скок на продажбите на плетените бебешки люлки, след като Кейт бе заснета да носи такава в луксозен бутик.

С избора си на Bugaboo, чиито модел Cameleon струва 799 паунда на британския сайт на компанията, кралското семейство може да обиди местните патриоти, които настояват да се купуват британски стоки, предупреждава Греъм Хейлс, главен изпълнителен директор на Interbrand London.  Bugaboo е холандска компания, базирана в Амстердам.

"Кралското семейство разбира ролята си да представлява Великобритания, особено в днешните трудни икономически времена", отбелязва Хейлс, като допълва, че местните компании се нуждаят от подкрепа.

MacLaren, която произвежда колички от почти 50 г., със сигурност се нуждае от засилване на имиджа. Преди 4 години компанията изтегли своя продукция от пазара в САЩ, след като се появиха информации, че пръстите на най-малко 12 деца, возени в техни колички, са пострадали през предходните 10 години. За да се възползва от треската около предстоящото раждане на Кейт, MacLaren в момента предлага модела Royal Baby Techno XT Style, струващ 360 долара, който е украсен с британски символи.

Според Центъра за изследвания на търговията през 12-те месеца от 1-и юли продажбите на детски колички на Острова ще нараснат с 13% до 288 млн. паунда. Очаква се и засилване на пазара на бебешки дрешки, креватчета и играчки. Като цяло раждането на бебето на Уилям и Кейт ще добави 243 млн. паунда към продажбите на дребно на Острова през деветте седмица до 31 август, прогнозират експертите.

Изборът на херцогинята вече подсили бизнеса на някои компании. Когато тя се появи на среща с президента Барак Обама през 2011 г. с рокля Reiss, интернет страницата на търговеца на дребно се срути за два часа и половина поради голямото търсене. В САЩ роклята бе разпродадена, преди магазините да отворят вратите си, тъй като клиентите са купували по телефона. Продажбите на Reiss нараснаха с 5,2% до 100 милиона паунда за последната фискална година.

"Забелязахме значително увеличение по отношение на интереса към марката и информираността за нея", тъй като херцогинята носеше рокля Reiss, заяви говорителката Хелън Чаудхъри.

Не винаги обаче ползването на продукти от известни личности помага на компаниите, смята Ричард Джафи, анализатор на сектора търговия на дребно в Stifel Financial Corp. Така например появата на Мишел Обама в „Нощното шоу“ на Джей Лено с жълт пуловер на  J. Crew Group Inc. не е било достатъчно, за да се предотврати намаляването на прогнозата за печалбата на търговеца на дребно месец по-късно. Печалбата на Reiss преди облагане с данъци през годината, приключила на 31 януари 2012, падна с 18 на сто до 3,02 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 10 години
Грешка, съжалявам. Поправено е вече, благодарим за забележката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
Guinea
преди 10 години
Любопитен материал. Само не ми е ясно защо текстът под снимката гласи: "Модел на британския производител на колички Bugaboo" - дайте да се разберем - холандски ли е моделът или пустите британци вече са го щипнали? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 10 години
В *** има рубрика "Стайл", в която редовно публикуваме малко "по-леки" материали, но все пак погледнати от бизнес гледна точка. не знам дали сте прочел целия материал, но едва ли "Блясък" или "Слава" ще препечатат материал на Bloomberg, в който се говори за цяла една индустрия. В крайна сметка става дума за маркетинг, който също редовно намира място в сайта ни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 1
vzhekoff
преди 10 години
Тази статия се появява в *** ?!? Да не сте тръгнали да се конкурирате с "Блясък" или "Слава" ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
melon
преди 10 години
Бай ви мелон заложи на Чиполино и още някаква бяхме взели - ама пак от почти най-евтините:)Хахах - да вземат и те да си купят чиполино:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още