IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емил Дечев: 3D моделирането е бъдещето на бижутерската индустрия

Технологията ще намали значително разходите за производство от една страна и на кражбите от друга, коментира експертът.

20:36 | 14.10.13 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бъдещето в търговията с бижута е свързано с 3D моделирането на накитите, коментира в ефира на Bulgaria On Air Емил Дечев, управител на фирма за производство и търговия с бижута. Дечев допълни, че технологията ще намали значително разходите за производство, тъй като клиентите ще имат възможност да си изберат модел преди да го поръчат. По- този начин и щетите от кражби ще бъдат ограничени.

По думите му клиентите на бижута стават все по-информирани. В този смисъл положително развитие има и онлайн търговията. "Интернет дава възможност за „един по-евтин начин на работа. Чрез онлайн магазините имаме възможност да предлагаме модели на бижута преди да се изработени“, коментира експертът.

Той посочи, че търсенето на златни и сребърни бижута е най-голямо покрай Коледните и Новогодишни празници и около  абитуриентските балове. „Стратегиите за увеличаване на продажбите са свързани с това какви модели да бъдат предложени в тези два най- активни периода“, поясни Дечев.



Той коментира и тенденциите в търсенето на злато и златни накити. По думите му до преди година, когато стойността на златото вървеше нагоре, и търсенето е било по-голямо. Тогава и нагласите за приемането на златото като инвестиции са били повече. След спада на цената на ценния метал е налице и спад в продажбите на златни бижута, коментира бижутерът.

Той подчерта, че само определени хора купуват злато с инвестиционна цел. „Среброто никога не се е приемало чисто като инвестиция, тъй като цената му не е много висока. То се избира по-скоро като естетическа категория“, поясни Дечев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още