IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интер преминава в индонезийски ръце

И градският съперник Милан търси нови инвеститори зад граница – в Дубай

13:05 | 16.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Интер преминава в индонезийски ръце

Холдинг, ръководен от индонезийския предприемач Ерик Тохир ще придобие 70 на сто от акциите на Интер Милано. Така за първи път по-голямата част от италиански футболен клуб преминава в азиатска собственост. За инвеститорите обаче поне до този момент в Европа се знае малко - само че те, като че ли, не разполагат с голям опит в спорта.

Тохир е основател и президент на Mahaka Group, компания, която се развива в областта на медиите и развлекателния бизнес и е съсобственик на големия американски футболен отбор DC United.

В продължение на дълъг период от време мажоритарният дял на Интер бе в ръцете на петролния предприемач Масимо Морати. В продължение на 18 години той бе президент на клуба. Въпреки спортните успехи като спечелването на Шампионската лига и трипъла през 2010 г. клубът бе на червено през последните години и натрупва най-малко 70 милиона евро загуби. Засега обаче този сезон не е твърде лош за отбора на капитана Естебан Камбиасо - в таблицата на класирането клубът в момента е на 4-то място.

Преговорите с инвеститори от Индонезия са се проточили в продължение на шест месеца. И за градския съперник Милан в момента очевидно се търсят нови инвеститори. Мениджър от отбора ще лети в четвъртък до Дубай. Владетелите на емирството са очевидно заинтересовани от участие в клуба. В момента Милан е мажоритарна собственост на бившия премиер Силвио Берлускони, но очевидно той търси партньор.

Още подробности вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още