IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново вино представи винарска изба „Съединение”

VeranoAzur се произвежда от грозде, добивано от лозови масиви в региона на гр. Съединение

12:06 | 18.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новото вино VeranoAzur Syrah&amp;Marselan получи своя успешен старт на изложението DiVino. <em>Снимка:&nbsp;винарска изба Съединение</em></p>

Новото вино VeranoAzur Syrah&Marselan получи своя успешен старт на изложението DiVino. Снимка: винарска изба Съединение

Новото вино VeranoAzur Syrah&Marselan беше представено на тазгодишното издание на DiVino.Taste. Продуктът е най-новото попълнение в портфолиото на винарска изба Съединение.

Винарска изба Съединение се простира на площ от 700 кв.м. и в нея се произвеждат над 2 милиона литра висококачествени вина годишно. Разполага със собствени лозови масиви на площ повече от 8 хиляди декара.

За изграждането на избата са инвестирани над 4,4 млн. лв. Тя е най-напредналата в технологичен план изба в България и разполага с уникална за страната техническа база, оборудвана по последните световни стандарти. В нея се намира и най-модерната у нас лаборатория за качествен контрол на всеки процес от производството.

DiVino.Taste - единственото по рода си изложение  за български вина, на което винопроизводителите представят най-доброто от своята продукция. Събитието се проведе на 16 и 17 ноември в зали 6 и 8 на НДК и бе домакин на огромен брой производители, експерти от бранша и почитатели на древната напитка. Броят на участващите изби тази година бе значително по-голям от предишните години. Около 60 производители представиха над 400 вина с марката България. Зад всеки щанд хората, които създават модерното българско вино представиха  на посетителите концепцията и философията за отделните си вина.

Новото вино VeranoAzur Syrah&Marselan получи своя успешен старт на изложението DiVino.Taste и заслужено събра аплодисментите на любители и експерти. Технолозите, създали това прекрасно вино, разказаха, че VeranoAzur се произвежда от грозде, добивано от лозови масиви в региона на гр. Съединение.

За гарантиране на високото качество на вината от серията VeranoAzur, гроздето се бере на ръка и се транспортира в малки касетки. След приемането му то се охлажда и се селектира на ръка за отстраняването на загнили, наранени зърна и листа. Виното се подлага на минимална обработка, за да се запазят в по-голяма степен спецификите на тероара, които са оставили своя златен отпечатък във всяко едно гроздово зрънце. Дизайнът на бутилките и етикетите, както и вкусовите характеристики на всички продукти от серията, се доближават по стил до вината от Нов Свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още