IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продава се имението във Вирджиния на сем. Кенеди

Джаклин Кенеди се оттегля в къщата след смъртта на съпруга си, но я продава само година по-късно

12:31 | 03.12.13 г.
<p>
	Тази година се навършиха 50 години от убийството на американския президент Джон Кенеди. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тази година се навършиха 50 години от убийството на американския президент Джон Кенеди. Снимка: Ройтерс

През зимата на 1963 г. Джон Кенеди и съпругата му Джаклин купуват 39 акра в Мидълбърг, Вирджиния, пише Bloomberg. Докато президентът предпочита семейния дом в Хаянис, Масачузетс, първата дама иска просторно имение в провинцията, където да се отдаде на страстта си към язденето.

Семейството завършва къщата през октомври 1963 г. и прекарва заедно там само два уикенда. За последен път я посещават на 10 ноември 1963 г., само 12 дни преди Кенеди да бъде убит в Далас.

Джаклин се оттегля в къщата след смъртта му, но след година я продава.

След трима собственици и 50 години имението, наречено "Уексфорд" в чест на областта в Ирлания, откъдето са корените на семейство Кенеди, отново е на пазара. Офертната цена е 10,995 млн. долара.

Къщата е почти непокътната и до голяма степен е останала встрани от медийния интерес. За последен път е спомената в новинарска статия от Milwaukee Journal през 1968 г., в която се разказва за обиколка на имота, организирана от собствениците г-н и г-жа Ин-Уон с цел подпомагане на църква, която семейство Кенеди строи в района.

Следващите собственици са добавили земя към имота, но структурата на къщата е почти непроменена.

Къщата има 15 стаи с високи тавани и е с обща площ 470 кв. м. В нея все още има подземен бункер и специални помещения за персонала на тайните служби. Може би именно заради това тя се харесва на Роналд Рейгън, който я наема по време на президентската си кампания през 1980 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още