IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луксът на върха на света

Големите хотели се борят за вниманието на милиардерите, създавайки неповторими луксозни апартаменти

09:55 | 26.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

В повечето хотели луксът се измерва чрез редица показатели, включително и по марката тоалетни принадлежности в банята. Но онези, които искат да бъдат на абсолютния връх, залагат много повече в надпреварата за титлата най-луксозен хотел.

Пример за това е Jewel Suite на Мартин Катз, един от двата наскоро отворени апартамента в хотела New York Palace. Апартаментът се разполага на три етажа и дори е сравняван с кутия за бижута. За да е пълно удобството, има собствен асансьор, а гледката е към Емпайър Стейт билдинг и Chrysler.

Подът в антрето на 53-тия етаж блести от черен мрамор, докато 6-метров кристален полилей виси от тавана. Диванът в дневната е сапфирено син със слонова кост. Два етажа нагоре втората дневна разполага с огромна тераса и мокър бар. Преливащите цветове на плочките на частното джакузи на покрива създават впечатление за потъване в гигантски опал.

Не липсват и истински бижута. В няколко от стаите могат да се видят красиви дизайнерски произведения от скъпоценни камъни. Огледалата от пода до тавана и специалното осветление са поставени така, че да подчертават необичайната украса.

Цената на нощувка в това място струва 25 000 долара на нощ, съобщава New York Times.

По думите на Скот Берман от PricewaterhouseCoopers има малък пазар, на който потребителите не искат нищо по-малко от това. Според него тук цената не е проблем, тъй като става дума преди всичко за изключително заможни хора – предимно чужденци, идващи в САЩ и изключително свикнали да живеят в абсолютен разкош.

В Ню Йорк надпреварата в този сегмент продължава. През ноември 2013 г. Mandarin Orientar отвори в града огромен апартамент с прозорци от пода до тавана и трапезария с 10 места. Това удоволствие струва 28 000 долара за нощувка. Loews Regency Hotel в Голямата ябълка отвори отново врати миналата седмица след едногодишен ремонт на стойност 100 млн. долара. През април се очаква да отвори шест неповторими апартамента, чиито цени на нощ все още не са разкрити.

„Предлагайки шест различни дизайна, ние можем да създадем усещане за лукс по шест различни начина“, твърди Джонатан Тиш, председател на Loews Hotels.

Бутиковите хотели в света продължават да правят уникални апартаменти, с които се опитват да привлекат най-богатите в света. Идеята е да се създаде място, което не прилича на никое друго.

Тенденцията по създаване на супер апартаменти се дължи на търсенето от страна на увеличаващия се брой изключително богати хора в света. Заражда се в някои от най-големите градове в света, включително в Сингапур, Лондон и по-големите населени места в Близкия изток.

Броят на тези хотели по света нараства, а напоследък стават особено популярни в Маями, където хотелиерите се броят за най-отбраните клиенти. Според някои неповторимите апартаменти носят по-голям престиж на самите хотели.

Според професионалистите от хотелиерската индустрия апартаментите на най-горните етажи имат две основни цели – да създават добър имидж и да се грижат за нуждите на милиардерите, докато гъделичкат въображението на туристите от средната класа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още