IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Голямата заплаха пред McDonald's

Burger King отбелязва ръст в продажбите, а нови вериги за бърза закуска стъпват смело на пазара

11:47 | 30.04.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Става дума за малък растеж, но продажбите на Burger King са се увеличили с 0,1 на сто в САЩ и Канада през първото тримесечие. Това е добра новина след спада от 0,9% през 2013 г.

От компанията твърдят, че тласъкът се дължи на новия сандвич Big King, който е по-голям от добре познатия на пазара Big Mac на McDonald’s. В допълнение Burger King реши да създаде и втора версия на сандвича, но с пилешко месо - Chicken Big King.

Сега McDonald’s трябва да защити своя Big Mac, а този ход е от съществено значение в момент, в който веригите за бързо хранене губят клиенти заради бързо развиващи се конкуренти като Chipotle Mexican Grill  и Panera Bread. Ето защо част от ресторантите на McDonald’s предлагат промоции.

Според Дарън Тристано, вицепрезидент на консултантската компания Technomic, за да останат конкурентоспособни, Burger King и McDonald’s ще продължат да правят подобни промоции, за да попречат на конкурентите си да откраднат от техния пазарен дял, пише BusinessWeek.

След като временно фокусира вниманието си върху новите предложения в менюто, включително McWrap и Mighty Wings, McDonald’s се връща към добре познатите продукти като Big Mac, пържените картофки, Chicken McNuggets и McMuffins. Именно тези утвърдени продукти генерират около 40 на сто от общите продажби на веригата.

От своя страна, Burger King и други компании се опитват да отнемат голяма част от клиентите на McDonald’s, ето защо тя ще трябва да насочи вниманието си към онези, които са готови да ѝ “откраднат обяда”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още