IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Игра на тронове" и "Лего: Филмът" тласкат нагоре резултатите на Time Warner

Нетната печалба на компанията нарасна до 1,29 млрд. долара през първото тримесечие

17:45 | 30.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Резултатите на Time Warner за второто тримесечие на годината са по-добри от очакваното, а това се дължи на успехите на „Лего: Филмът“ и на сериала „Игра на тронове“, предава Ройтерс. 

Под шапката на мултинационалната медийна компания са платеният телевизионен канал HBO, филмовото студио Warner Bros, кабелни канали като CNN, както и компанията Time Inc., което стои зад издания като People. Sports Illustrated и Time.

Нетната печалба на Time Warner нарасна до 1,29 млрд. долара, или до 1,42 долара за акция, през първото тримесечие на фискалната година. За сравнение година по-рано сумата възлизаше на 754 млн. долара, равняващо се на 79 цента за акция. На коригирана база компанията е спечелила 91 цента на акция.

Приходите на компанията са нараснали с 9% до 7,55 млрд. долара през тримесечието, приключващо на 31 март. Резултатите изненадаха анализаторите, които очакваха сумата да е 6,61 млрд. долара.

Ръстът на приходите се дължи на растежа на Warner Bros, Turner и HBO. Само приходите на Warner Bros скочиха с 14 на сто. Този успех се дължи на силното представяне на „Лего: Филмът“ и на “300: Възходът на една империя“.

Приходите на HBO са се увеличили с 9 на сто благодарение на сериала „Игра на тронове“ и на дебюта на „True Detective”. Компанията разкри, че премиерата на четвъртия сезон на „Игра на тронове“, която беше на 6-и април, е привлякла най-голямата аудитория на HBO от финала на сериала „Семейство Сопрано“ през 2007 г.

От своя страна приходите на Turner са нараснали с 5% заради увеличаването на броя регистрирани потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още