IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калвин Харис е най-добре печелещият диджей

Харис е участвал в над 50 фестивала тази година и може да се похвали с огромен брой участия и в клубове

10:46 | 25.08.14 г.
<p>
	Калвин Харис. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Калвин Харис. Снимка: архив Ройтерс

Калвин Харис оглавява класацията на списание Forbes на най-богатите диджеи в света, наречена Electronic Cash Kings, благодарение на своите 66 млн. долара, които е спечелил през последните 12 месеца.

И миналата година диджеят беше начело на списъка, но със значително по-ниска сума – 46 млн. долара. Тазгодишния си успех Харис дължи на представянето си на над 50 фестивала и на участията си в нощни клубове.

Десетте най-богати диджеи са спечелили общо 268 млн. долара за година, което е с 11% повече от миналогодишния резултат на попадналите в топ 10 (241 млн. долара), пише Forbes.

"Възходът на денс музиката през последните три години е невероятен“, коментира Калвин Харис. „Оказах се на точното място в точното време“.

Втори в списъка се нарежда Давид Гета, чиято годишна печалба е 30 млн. долара. През последните 12 месеца диджеят прекара известно време на турне с Риана и написа песни за новите албуми на Бритни Спиръс и Лейди Гага.

Прочутият клуб Hakkasan в Лас Вегас е отговорен за голяма част от последните приходи на Tiesto, който през последната година се сдоби с 28 млн. долара. Холандецът изкарва толкова, колкото и 24-годишния му колега Avicii, който се радва на най-добрите 12 месеца в своята кариера, благодарение на успеха на дебютния си албум „True”. В тавата е включен хитът „Wake Me Up”, който се превърна в първата електронна песен, която има над 4 млн. продажби в САЩ.

Стив Аоки отпада от челната петица със своите 23 млн. долара годишна печалба, но това е най-доброто постижение до момента в кариерата му. Аоки понякога има по три участия в един и същи ден, а графикът му е два пъти по-пълен от този на другите включени в списъка.

Кои са останалите, които попадат в Топ 10 на най-добре печелещите диджеи в света, можете да видите в нашата галерия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още