IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на рекламите по време на наградите "Оскар" достигна исторически максимум

Сумата от 1,95 млн. долара за 30 секунди е цената на телевизионното време

18:17 | 22.02.15 г.
<p>
	Тази нощ се провежда 87-ата церемония по връчване на наградите &quot;Оскар&quot;. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тази нощ се провежда 87-ата церемония по връчване на наградите "Оскар". Снимка: Ройтерс

Сумата от 1,95 милиона долара за 30 секунди достигна цената на телевизионните реклами, които ще бъдат излъчени по време на предстоящата тази вечер церемония по обявяване на носителите на наградите "Оскар", съобщи представител на елевизионната компания Ей Би Си.

"Това е с 8 процента повече, отколкото миналата година”, цитирана от БТА.

Въпросните 1,95 милиона долара за 30 секунди рекламно време обаче са далеч от 4,5-те милиона долара, които плащат рекламодателите за Супербоул.

Експерти отбелязват, че рекламодателите оценяват много високо преките излъчвания, тъй като в подобни случаи телевизионните зрители рядко откъсват очи от телевизионния екран, докато траят предаванията.

Според изчисления на специалисти, телевизионният канал Ей Би Си ще получи повече от 100 милиона долара от рекламите, коитоще се въртят по време на 3-часовото шоу тази вечер. 

Церемонията по присъждане на наградите "Оскар" ще се състои в "Долби тиътър". Водещ ще бъде актьорът Нийл Патрик Харис. Миналата година тя е била гледана от 45 милиона американци. Очаква се тази година броят им да е с 2 милиона повече.

Телевизионната компания Ей Би Си притежава ексклузивното право да излъчва наградната церемония на територията на САЩ. Правото да показва "Оскар"-ите в чужбина до 2020 година притежава компанията "Буена виста интърнешънъл", която, както и Ей Би Си, влиза в състава на медийната група "Уолт Дисни къмпъни".

Веднага след като бъдат раздадени златните статуетки на победителите, номинираните и творческите колективи ще поемат към Бала на губернатора, където ще ги очаква изискан коктейл. Тази година главен майстор-готвач на бала отново е австриецът Волфганг Пук. Той ще приготви храната за звездните гости на 87-ата церемония по връчване на наградите "Оскар" за 21-ви път.

Пук няма да изневери на традицията и тази година отново ще поднесе на гостите шоколадови статуетки "Оскар", посипани с истинска златна пудра, пише в. "Ню Йорк дейли нюз". Екипът на Волфганг Пук ще изпече 6500 питки с формата на статуетките "Оскар". На банкета няма да липсват също превърналите се в традиция фирмени "Оскар"-и на Пук от пушена сьомга. На Бала на губернатора ще бъдат сервирани 100 фунта /около 50 килограма/ бяло сирене чедър, с период на зреене пет години, 1250 омара, 300 пилета, 1300 стриди. Към всичко това ще бъдат поднесени 1300 бутилки от най-доброто шампанско. За десерт е предвиден ябълков милфьой с желе, панакота с вишни и бонбони с вкус на фъстъчено масло и ягоди.

Всички актьори и режисьори, които не получат "Оскар" в основните категории, ще се утешат с подаръчни кошници. Във всяка от тях ще има по 80 изненади. Общата стойност на съдържанието на една кошница е 167 000 долара. Сред подаръците има скъпи вина, бижута, луксозни почивки /например в Тоскана/. В подаръчната кошница ще бъде сложен и абонамент от компанията Enigma Life, която съставя хороскопи, учи хората как да четат мислите на другите и да анализират сънища. Той струва 20 000 долара.

Най-пикантните подаръци обаче, очевидно провокирани от филма "Петдесет нюанса сиво", са набор от секс играчки. Сред тях са лазерен вибратор за 250 долара, инжекция за оргазъм за 5000 долара, както и най-разкошните презервативи в света - Naked Luxury на цена 56 долара за 12 бройки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още