IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият вицепрезидент на FIFA Уорнър: И смъртта няма да спре лавината

Знам много неща и се страхувам за живота си, твърди 72-годишният бивш функционер на футболната организация

15:40 | 04.06.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бившият вицепрезидент на FIFA Уорнър: И смъртта няма да спре лавината

Джак Уорнър отново e под прожекторите. Въпреки че бившият вицепрезидент на FIFA е под подозрение за корупция, самият той заяви, че има връзка между асоциацията и парламентарните избори през 2010 г. в родината му - Тринидад и Тобаго, предава AFP.

Но Уорнър добави нов удар и срещу подалия оставка настоящ шеф на асоциацията Сеп Блатер. Според Уорнър ръководният орган на световния футбол е подпомогнал финансово неговата Независима либерална партия в изборите в Тринидад и Тобаго преди пет години. На редица длъжностни лица на FIFA това им е известно, включително и на Блатер, заяви Уорнър в осемминутно изявление, излъчено и по местна телевизия. "Дори и смъртта няма да спре лавината, която се задава", прогнозира 72-годишният пред свои поддръжници в Тринидад: "Зарът е хвърлен".

Съответните чекове и други доказателства той вече е предал на своите адвокати, пише вестник Trinidad and Tobago Guardian. "Страхувам се за живота си", заяви още Уорнър, и се извини, че не е направил по-рано публично достояние познанията си за предполагаемите престъпления. След изгонването му от средите на FIFA през 2011 г.  той вече обяви идването на "цунами" от спорна информация, но без да я обяви на глас.

През миналата седмица Уорнър бе задържан за известно време в родината си, но бе пуснат срещу гаранция от 2,5 млн. долара. Бившият министър по сигурността в Тринидад и Тобаго е сред онези, които са обвинени от американските власти в корупция, заговор и организирани престъпления. САЩ вече поискаха екстрадирането му с помощта на Интерпол.

Засега името на  Уорнър не се споменава официално за нито един казус, но според спекулации той е получил подкуп за определянето на домакинството на Мондиал 2010 г. в Южна Африка. "Блатер знае защо падна от властта. Ако има някой, който знае нещо друго, то това съм аз", добави той.

Подобни атаки над Блатер не са нови. Преди дни след преизбирането на швейцареца за президент на FIFA Уорнър призова разследването да обхване и Блатер. „Никой друг не е навредил толкова много на организацията, колкото той“, поясни Уорнър, който през 2011 г. в хода на друг корупционен скандал бе принуден да подаде оставка.

Още по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Човешкото падение си има цена! Парична!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Ценен свидетел...жалко че чак сега се осмели да говори ! Страхувал се е , човека ...сега ше разкаже "всичко".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още