IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европа, Северна и Южна Америка подкрепиха резултатите на Heineken

Компанията отчита 8% ръст на приходите през третото тримесечие

17:56 | 28.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Третият най-голям производител на бира в света Heineken обяви, че приходите и реализираните обеми бира нарастват през третото тримесечие, подкрепени от по-силните продажби в Европа, Северна и Южна Америка, предава Ройтерс.

Холандската компания, чиято едноименна бира е лидер по продажби в Европа, разкри, че приходите ѝ са скочили с 8 на сто през третото тримесечие, достигайки 5,51 млрд. евро. Средната оценка на 10 анализатори, анкетирани от Ройтерс, беше за 5,31 млрд. долара.

Heineken потвърди прогнозата си за ръст на приходите през тази година, докато обемите ѝ растат с по-бавен темп спрямо 2014 г. и това ще натежи на резултатите на компанията за втората половина на годината.

Фирмата също така се стреми към подобряване на оперативния марж с 40 базисни пункта, въпреки че твърди, че няма да постигне това през 2015 г. Причината за това е продажбата на нейния мексикански бизнес за опаковане. 

През септември тази година холандската пивоварна компания се сдоби с 50% от капитала на американския производител на бира Lagunitas Brewing Co. Ходът е част от желанието на Heineken да разшири бизнеса си на пазара на крафт бири. Финансовите параметри на сделката не са известни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още