IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Черният" петък вече не е най-натовареният ден за търговците в САЩ

Магазините започнаха да предлагат съблазнителни отстъпки дни преди официалното начало на разпродажбите

11:25 | 21.11.15 г.
<p>
	Снимка:<em> Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

"Черният" петък, денят в който традиционно започват разпродажбите в САЩ, вече не е най-натовареният ден за търговците, коментират анализатори. В последните години последната събота преди Коледа всъщност е най-важният ден за търговията в страната, пише New York Post.

Според изданието причините са няколко и една от тях е, че много търговци започват да предлагат съблазнителни отстъпки по-рано. Тази година не е изключение - след разочароващия старт на сезона на пазаруването в САЩ магазините се опитват да си крадат клиенти, коментира Крейг Джонсън, президент на Customer Growth Partners.

Доскоро търговците изчакваха Деня на благодарността, за да намалят стоките, които предлагат. Тогава идваше реда и на огромните опашки от американци, решили да напазаруват изгодно за Коледа или просто да спестят пари.

Петъкът се нарича "черен" не поради някаква фатална статистика, а от счетоводен термин, според който дейността на фирмата вече е на печалба.

"Черният" петък започва сега" обаче е мотото на GAP седмица преди Деня на благодарността. Компанията предлага намаления на стоките си от 50 на сто за лоялните си клиенти и от 40% за всички останали. Ден по-рано компанията съобщи за намаляване на продажбите през третото тримесечие с 4%.

Разпродажбите започнаха още на 15 ноември и в Sears Holdings, а JCPenney ще отвори вратите на магазините си още в следобеда на Деня на благодарността.

Засега Wal - Mart не изневерява на традицията и ще предложи отстъки точно от "черния" петък. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още