IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Междузвездни войни" с над 1 млн. лева приходи в премиерния си уикенд у нас

Само първите прожекции в нощта на 17 срещу 18 декември са събрали бокс офис от 100 хил. лева

17:02 | 21.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-очакваната кинопремиера за последното десетилетие - "Междузвездни войни: Силата се пробужда", разби всички рекорди с премиерния си уикенд не само в света, но и в България. Продължението на може би най-популярната филмова поредица за всички времена достигна приходи от над 1 млн. лв. с повече от 100 000 продадени билета, съобщават разпространителите.

Филмът е на рекордните 90 екрана в цялата страна. Само първите прожекции в нощта на 17 срещу 18 декември са събрали бокс офис от 100 000 лева с близо 7000 от най-ревностните почитатели на сагата. Резултатите на филма в България го превръщат в най-гледаната премиера за всички времена, както и филма с най-много приходи в премиерния уикенд, включително сред всички филми на "Disney".

"Междузвездни войни: Силата се пробужда" е в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX, като филмът се разпространява не само в субтитрирана версия, но и в дублирана - за най-малките почитатели на киносагата.

Lucasfilm и режисьорът визионер Джей Джей Ейбрамс обединяват силите си, за да изпратят зрителите в далечна галактика. Сред актьорите са Харисън Форд, Марк Хамил, Кари Фишър, Адам Драйвър и други.

През 2016 г. предстои премиерата на антологичния филм Rogue One: A Star Wars Story, световната премиера на Епизод VIII е планирана за 26 май 2017 г., антологията за Хан Соло ще е в кината на 25 май 2018 г., Епизод IX е предвиден за 2019 г., а третият филм от антологията за "Междузвездни войни" предстои през 2020 г.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още