IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba беше отстранена от организация за борба с фалшификатите

Това се случи, след като редица марки обявиха, че компанията не прави достатъчно, за да се справи с проблема с имитациите

15:39 | 14.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Международната коалиция срещу фалшифицирането (IACC), която се бори се с търговията с фалшификати, заяви, че е решила да отмени наскоро приетото членство на Alibaba Group, след като световни марки поставиха под въпрос възможността на китайската компания да се справи продажбата на имитации, пише Wall Street Journal.

В писмо до всичките 250 членове на IACC Бордът обяви, че е решил да преустанови членството на Alibaba, което беше прието през април. Причината за решението са “част от притесненията, повдигнати от нашите членове”. Писмото на борда е разгледано лично от екипа на Wall Street Journal.

Американските модни марки Michael Kors, Gucci America Inc., както и френската Kering напуснаха организацията след присъединяването на Alibaba.

Марките се оплакват, че Alibaba е предприела редица мерки през годините, за да се бори с фалшификатите, но такива стоки все още се продават в нейните уебсайтове.

Барбара Колсън, бивш член на борда на IACC и професор в Cardozo Law School, заяви, че премахването на Alibaba от групата е “разумно решение и е жалко, че това се е случило чак след негодувание от страна на членовете”.

Говорителят на Alibaba коментира, че независимо дали компанията е част от IACC, тя планира да продължи своите “продуктивни” партньорства с брандовете и правителствата, за да се справи със сложния проблем с фалшификатите. Компанията обяви, че няма да се страхува да харчи повече, за да премахне имитациите.

Световните марки изразиха загриженост и за начина, по който се управлява организацията за борба с фалшификатите, визирайки липсата на консултации с голяма част от членовете преди допускането на Alibaba.

В писмото си бордът на IACC заяви, че ще наеме независима фирма, която да извърши преглед и да препоръча начини за подобряване на вътрешния контрол. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още