IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макао с пореден спад на приходите от хазарт

Въвеждането на по-стриктни правила спрямо играчите са увеличили предизвикателствата за казината в града

11:23 | 01.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Приходите от хазарт в Макао през май са се понижили с повече от оценките на анализаторите, след като по-стриктните правила спрямо играчите са увеличили предизвикателствата за казината в града, включително притежаваните от Galaxy Entertainment Group и Wynn Resorts. Акциите на хазартните компании разшириха загубите си на борсата в Хонконг след разпространението на новината, съобщава Bloomberg.

Брутните постъпления от хазарт са намалели с 9,6% до 18,4 млрд. патака (2,3 млрд. долара), отбелязвайки по този начин 2-годишен спад, сочат данни на Бюрото за инспекция и координиране на хазарта в Макао. През април приходите постигнаха понижение от 9,5%, а резултатите от май са над средната оценка за спад от 8% на анализатори, анкетирани от Bloomberg.

Макао изпитва трудности за втора поредна година, докато китайската икономика се забавя, а борбата с корупцията, поведена от президента Си Дзинпин, накара играчите с високи залози да избягват най-големия хазартен център в света. Операторите в града, единственото място в Китай, където казината са законни, реагират като изместват фокуса си към туристите и непрофесионални комарджии.

Сред тях са Wynn Macau и Sands China, които ще отворят нови курорти по-късно тази година.

Острият спад през май „отчасти се дължи на по-строгите политики върху индустрията, особено скорошната забрана за залагания по телефона“, заяви анализаторът от Daiwa Capital Markets в Хонконг Джейми Су. Според него ограниченото подобрение на приходите с около 1 млрд. патака от април, въпреки официалните празници през миналия месец, подкрепят внимателната му позиция спрямо акциите на казината от Макао.

Вписаните на борсата в Хонконг оператори на казина разшириха загубите си след обявяването на данните, като индексът на Bloomberg Intelligence за хазартните компании на Макао се срина с 2,4%. Акциите на Sands China поевтиняха с 3,3%, а на Galaxy – с 2,5%.

Слабите приходи от хазарт пък предизвикват свиване на икономиката на Макао. През първото тримесечие брутният вътрешен продукт намалява с 13,3%, което е седмо поредно тримесечие със спад. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още