IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Победата на Тръмп може да повлияе благоприятно и на пазара на луксозни стоки

Според производителя на коняк Remy Cointreau понижаването на данъците ще увеличи покупателната способност на богатите американци

19:56 | 24.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Loius III Facebook Page</em></p>

Снимка: Loius III Facebook Page

Разходите за луксозни стоки ще се повишат, ако новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп успее да намали данъците в САЩ, насърчавайки богатите клиенти да купуват повече продукти, заяви главният изпълнителен директор на френския производител на коняк Remy Cointreau, цитирана от Bloomberg.

“Богатите домакинства би трябвало да продължат да се възползват от тези намаления на данъците“, каза главният изпълнителен директор Валери Шапуло-Флоке в четвъртък в конферентен разговор, свързан с резултатите за полугодието на производителя на Remy Martin. “Понижаването на данъчната ставка би трябвало да продължи да разширява пазара“.

Като част от кампанията си Тръмп предложи намаляване на данъците на стойност 6,2 трлн. долара през следващото десетилетие, като най-богатият 1% от американците ще получат половината от общата полза, което ще засили покупателната им способност, сочи анализ на Tax Policy Center. Търмп предложи и план да намали основния корпоративен данък в САЩ до 15% от 35% в момента.

Френската компания за спиртни напитки се фокусира все повече върху по-скъпите алкохолни напитки, което се вижда от шестлитровата бутилка коняк Loius III с цена от 80 хил. долара. Компанията има големи надежди в САЩ за тази напитка, която е направена от различни коняци – от 40 до 100-годишни, и е най-скъпото предложение на Remy Cointreau, каза Шапуло-Флоке. САЩ досега не са достигнали пълния си потенциал от гледна точка на ръста при спиртните напитки, каза компанията.

Според Шапуло-Флоке обаче има възможност САЩ да увеличават митата върху вноса. Това може да удари бизнеса на Remy, особено след като конякът не може да правен никъде другаде освен в конкретна област във Франция.

„Нека бъдем прагматични, нека видим какво ще се случи“, каза тя. „Дали американските уискита ще спечелят от национализма? Може би. Дали към рома от Барбадос ще има друго отношение? Не знам. В света на луксозните стоки за момента това, което бе казано, че може да се случи, звучи благоприятно. И все пак, ако бяха производител на текила, може би малко щях да се притеснявам“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още