IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Remy Cointreau поеха надолу след отказа ѝ да прогнозира продажбите си

Компанията не желае да обяви какво прогнозира за следващата фискална година заради нестабилността на пазарите

16:25 | 09.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Цената на акциите на производителя на коняк Remy Cointreau пое надолу, след като компанията обяви, че няма да разкрие прогнозата за своите продажби за следващата фискална година, позовавайки се на волатилността във всички региони, пише Bloomberg.

Въпреки че дестилериите „удариха дъното“ в Китай, макроикономическата несигурност около потенциалното излизане на Великобритания от Европейския съюз и фискалната криза в Нигерия направиха пазарите по-трудни за предсказване, заяви главният изпълнителен директор на Remy Cointreau Валери Шапуло-Флоке по време на среща с инвеститорите.

Базираната в Париж компания за производство на алкохолни напитки прогнозира по-висока печалба за тази година, но въпреки това прогнозата не беше достатъчно конкретна, коментира анализаторът на UBS Ник Оливър. Цената на акциите на компанията се сви с 4,8% днес в Париж – най-големият спад от повече от пет седмици. През последните два месеца тя обаче бележи ръст от 17%.

Remy Cointreau заяви, че е уверена в своята стратегия за насочване към високия клас и фокусиране върху напитки, които струват по 50 долара и повече за бутилка. Освен това компанията повишава цените на продуктите си в Китай, тъй като там пазарът се възстановява. Собственикът на Hennessy - LVMH също сигнализира за постепенно завръщане към растежа след 2-годишен спад на търсенето в Китай.

По думите на Иймън Фери, анализатор на Exane BNP Paribas, в краткосрочен план все още се очаква слабо търсене на коняк в Китай. Въпреки че тази напитка се представи добре за компанията през тази година, благодарение на продажбите в САЩ и Африка, Cointreau ще се сблъска с насрещни ветрове през следващата година, след като Campari придобие конкурентния производител на ликьор Grand Marnier, заяви Лорънс Уаят, анализатор на Societe Generale.

Годишната оперативна печалба на Remy Cointreau нарасна с 6,1% до 178 млн. евро (203 млн. долара) през фискалната година, завършила през март, а сумата отговори на очакванията на анализаторите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още