IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползата от фестивалите е да насърчат града и неговата икономика

Финансирането е от общините и спонсори, които виждат във фестивалите добра кауза, посочи Кремена Димитрова от издателство "Колибри"

15:46 | 09.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Ползата от провеждането на фестивали е, че те по някакъв начин влияят на града и на неговата икономика. В София има страшно много такива събития, може би България е една от държавите с най-много фестивали на глава от населението. Отражението им трудно би било такова в някой по-малък град. Това мнение изрази в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Кремена Димитрова, директор "Маркетинг и ПР" на издателство "Колибри".

Тя разказа повече за провеждането на фестивала Cinelibri, в който се срещат киното и литературата.

„Фестивалът е по-скоро място, в което творците се оглеждат един в друг. Това е пазар за закупуване на филми и правене на проекти за следващи продукции за разпространение на тези филми", посочи Димитрова и обясни, че  основното финансиране на фестивала се осъществява благодарение на спонсори и чрез помощта на общините. –  Фестивалът се забелязва от институциите, от спонсори и от хора, които смятат, че това е една добра кауза.“

По думите на Димитрова фестивалът Cinelibri е твърде млад, за да може да печели европейски програми за финансиране, но тя е убедена, че това е посоката.

„Основните разходи при организирането на събитието са за авторски права, права за излъчване на филмите и наеми на залите, в които се случва това“, посочи директор "Маркетинг и ПР" на издателство "Колибри"

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още