IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Елвис" дебютира на върха на боксофиса в Северна Америка

"Бъз Светлинна година" обаче слезе чак до пета позиция

11:51 | 27.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Elvis Movie Facebook page</em></p>

Снимка: Elvis Movie Facebook page

„Елвис“ – филмът на Warner Bros. за прочутия певец, който става изключително популярен през 50-те години, дебютира на върха на боксофиса в Северна Америка, справяйки се с конкуренцията на по-големи блокбъстъри, чиито премиери бяха в предходните седмици, пише Bloomberg.

Филмът генерира 30,5 млн. долара в първия си уикенд, когато се появи в 3906 кина в САЩ и Канада, сочат данни на Comscore. Boxoffice Pro очакваше продукцията да събере 31 млн. до 46 млн. долара.

„Баз Светлинна година“ на Pixar и Walt Disney, който не изпълни прогнозите за премиерата си миналия уикенд, слезе до пето място, като генерира 17,7 млн. долара от продажбата на билети. Той се оказа зад „Джурасик Свят: Господство“ и „Топ Гън: Маверик“, които привлякоха вниманието на аудиторията за поне три седмици.

„Елвис“ е шестият филм на режисьора Баз Лурман и се фокусира върху рокзвездата и живота в САЩ в средата на 20-ти век. Остин Бътлър играе Елвис Пресли, а Том Ханкс влиза в ролята на мениджъра на певеца – Том Паркър. Лурман е известен с необичайния си визуален и музикален стил.

Филмът получи одобрение от 80% от критиците в Rottentomatoes.com. Това е третата по успех премиера на музикален биографичен филм, след тази от 2015 г. на „Бандата от Комптън“ и „Бохемска рапсодия“ на Disney, която излезе през 2018 г., сочат данни на Comscore.

Трилърът „Черният телефон“ на Blumhouse и Universal Pictures дебютира на четвърто място в боксофиса този уикенд. Филмът, разказващ за дете, което е държано в мазе от маскиран убиец, събра 23,4 млн. долара приходи. Сумата се оказа над прогнозата на Boxoffice Pro за 17 млн. до 22 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още