IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoundCloud съкращава 20% от служителите си

Компанията се опитва да се справи с трудните икономически условия в момента

15:40 | 04.08.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Платформата за онлайн разпространение на музика SoundCloud обяви, че ще направи съкращения, засягащи приблизително 20% от глобалната ѝ работна сила, пише NME.

Причините се дължат на промени в икономическия и финансовия пейзаж и следват почти 40-процентно намаление на броя на служителите през 2017 г.

В изявление, изпратено до Variety, компанията посочва, че засилва ангажимента си да изпълнява своята мисия – да бъде водеща в новото в света на музиката.

Главният изпълнителен директор Майкъл Уайсман е изпратил имейл до служителите вчера, в който обявява съкращенията. Те ще засегнат работници по целия свят.

„Днешната промяна позиционира SoundCloud в дългосрочен план и ни поставя на път към устойчива рентабилност“, посочва Уайсман в имейла. „Вече започнахме да взимаме разумни финансови решения в цялата компания и в момента те се простират до свиване на екипа ни“.

Новината следва тези за скорошните партньорства с Pandora и Splica, придобиването на компанията за изкуствен интелект Musiio, както и партньоството с компанията за управление и творчески услуги Solid Foundation.

В имейла си лидерът на компанията казва още, че служителите на SoundCloud във Великобритания и Съединените щати „ще бъдат уведомени в следващите дни“ относно позициите им във фирмата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още