IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоколад с цената на злато

Кюлче шоколад е новият хит на пазара на захарни изделия във Великобритания

10:06 | 04.08.09 г.
Шоколад с цената на злато

Блокче шоколад на цената на златото се появи на британския пазар. Продуктът е създаден от компанията за шоколад "Кадбъри" през 1995 година и това е второто му завръщане на пазара след прекъсване на производството през 2003 година.


С помощта на масирана рекламна кампания сред интернет комуникационните мрежи шоколадовото блокче ще се пусне за продажба отново през септември тази година за ограничен период от време.


Шоколадът носи името "Wispa Gold", а стойността на едно блокче ще е 961,48 британски лири съобщи в. Daily Telegraph.


В магазините ще се появи специална версия в обвивка от чисто злато. Върху блокчето има тънък слой златно покритие, което може да се консумира. Самото то е завито в златен лист. Цената на една опаковка "Wispa Gold" е равна на стойността на златно кюлче със същото тегло.


Според бранд мениджъра на Wispa Рос Фаркуа "Wispa Gold" в златна обвивка е най-скъпият шоколад, продаван някога в света. Малка партида от златния шоколад ще бъде доставена в лондонските супермаркети Selfridges под усилена охрана.


В продължение на седмица шоколадът ще се предлага на клиентите в отдела за бижута. Парите от продажбите ще бъдат използвани за благотворителност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още