IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как кралица Елизабет II ще събере пари за ремонт на дворците си?

Шегаджийски поглед върху наболелия проблем на Обединеното Кралство

13:09 | 03.02.14 г. 1
<p>
	Кралица Елизабет II, Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Кралица Елизабет II, Снимка: Ройтерс

Съветниците на кралица Елизабет II не успяват да поддържат недвижимите имоти на британското кралско семейство в изрядно състояние, въпреки че харчат много пари за това, алармираха депутати от английския парламент, цитирани от Metro.co.uk. Сред конструктивните предложения за увеличаване на доходите на кралицата, е идеята Бъкингамският дворец да е отворен по-често за посетители през годината.

В по-шегаджийски стил обаче, английското издание публикува осем алтернативни начина за набавяне на така нужните финанси. Ето ги и тях:

Продажба на дворци

В момента британското кралско семейство притежава шест обитавани двореца, сред които Бъкингамският и Замъкът Уиндзор. Необитаваните са пет и включват Лондонската кула и Хемптън корт. Частна собственост на кралицата пък са замъкът Балморал и имението Сандрингам.

Рицари за продан

В интерес на прозрачността, както и на печалбата, Бъкингамският дворец трябва да пусне на търг традиционния списък с титли, които раздава всяка нова година. Който даде най-много пари, той получава званието. Според някои тази идея не се различава много от реалността.

Комисиона от Пипа

Като сестра на дукесата на Кеймбридж - Кейт Мидълтън, Пипа Мидълтън направи завидна кариера. Тя е красива, търсена и известна покрай сестра си, така че е време кралицата да получи 10% комисиона от всеки ангажимент, който Пипа получава като такава.

Крал за един ден

Ако все повече хора имаха възможността да изпитат привилегията да се отнасят към тях като към височайши особи, вероятно все повече хора биха били склонни да се разделят с известна сума пари. Която да отиде за мазилката на някой от имотите на кралицата, например.

Снимки на бебето

Трябва да се действа със замах. Както правят холивудските двойки, които продават правата за публикуване на снимките на новото си бебе. Могат да се изкарат милиони, а принц Джордж все още е малък и има потенциал. Разбира се, сделката ще е ексклузивна и сключена само с едно издание, за да се запази кралският блясък, а и да се ядосват другите медии.

Филми

Появата на кралица Елизабет II до Даниъл Крейг на откриването на Олимпиадата в Лондон през 2012 г. се превърна в хитов момент. Какво би се случило, ако това не беше изключение, а по-скоро традиция. Много продуценти биха убили някого, за да снимат член на кралското семейство в последния си филм. Естествено срещу солиден хонорар.

Ловци на духове

Лондонската кула изглежда призрачно така или иначе. Защо да не се организират платени разходки вътре, по време на които желаещи да имат възможността да търсят духове?

Предмети

Стига да има кралския печат върху себе си, всичко става изведнъж много скъпо. Дори стари дрехи, обувки, буркани с мармалад или бисквити.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
Stone_Kold
преди 10 години
Бабето ако се появи в продукция на браззерс.ком ще сбере невиждана сума и направо може наново до построй именията си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още