IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изложба на модните икони на Ню Йорк

Модната галерия ще представи дрехи и бижута на едни от най-големите имена, оставили отпечатък в историята на града на голямата ябълка

14:44 | 14.09.10 г.
Изложба на модните икони на Ню Йорк

Може и да се говори, че модата е за последователи, но именно „стилът в оригинал“ е посланието, което отправя изложбата в Ню Йорк, посветена на гардероба на 81 дами, оставили отпечатък върху Манхатън.

„Известни и забележими: Стилът на жените от 20-ти век“ - под този надслов на 14 септември отваря врати изложението в Ню Йорк, което съвпада със Седмицата на модата. Сред предметите са дрехи, аксесоари и бижута, носени от бляскави и известни личности като Жаклин Кенеди Онасис и известната американска стриптизьорка Джипси Роуз Лий.

„Ние не определяме кой е известен и кой е забележим“, казва пред Ройтерс Джудит Прайс, президент на Националния бижутерски институт, който се явява сътрудник на изложбата. „Предоставяме решението на хората“.

По нейните думи обаче в изложбата участие са взели вещи на дами, чиито имена са оставили голям отпечатък върху модата в Ню Йорк.

Освен прочути модни икони, в изложението участват също и дами, които са известни в обществото, политиката, бизнеса и сферите на изкуството, и които най-добре представят историята на града, както и културните различия на хората в него.

„Стилът е много просто нещо. Ти носиш дрехата. Не тя теб“, обяснява дизайнерката Джаки Роджърс, една от клиентките на която е била Кенеди Онасис.

„Има хора, които ще се спрат просто заради шоуто“, казва Джудит Прайс. „При нас е изложена и позлатената чанта, която Хайле Селасие (бивш император на Етиопия) е подарил на Джаки Кенеди“, добавя тя.

Бижутата също имат силно представяне в изложбата. В това число са сини обици на дизайнерката Каролина Херера с топаз и злато, както златната игла-бижу на легендарната редакторка на Vogue Диана Врийланд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още