IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън ще е модната икона на сезон пролет/лято

Проучване сред средствата за масова информация показа, че името на британката е и ще бъде сред най-популярните този сезон, що се отнася до темата за мода и стил

17:36 | 09.02.11 г.
Кейт Мидълтън ще е модната икона на сезон пролет/лято

Кийт Мидълтън ще бъде името, което ще се следи от всички модни корифеи и онези, които имат интерес към тенденциите през идващия моден сезон пролет/лято. Бъдещата съпруга на принц Уилям оглави списъка на личности, които ще бъдат модни икони, направен от организацията Global Language Monitor, която се занимава с изучаване развитието на езика и печатните издания, социалните мрежи и сайтовете в интернет.

Класацията е направена на база публикациите по темата в интернет и информационните издания. В случая с модата и съвременните тенденции специалистите са установили, че най-често понятията се обвързват с името на британката. Оттук идват и заключенията им, че през идващите няколко месеца хората изкъсо ще следят стила на обличане и модните предпочитания на бъдещата благородничка.

По данни на организацията новият моден сезон идва под знака на Мидълтън по няколко причини. На първо място, в края на 2010 любимата на Уилям, която по-рано едва ли някой е срещал в списъка на стилните дами, стана една от най-обсъжданите и влиятелни личности в света на модата. Това се случи веднага след като Кейт и Уилям обявиха годежа си. В деня, когато двойката се появи в публичното пространство с променен статус на младоженец и бъдеща булка, Кейт се показа пред журналисти и фотографи в синя рокля от лондонската модна къща Issa. На следващия ден от магазините били изкупени всички дрехи, които наподобявали облеклото на Кейт Мидълтън. Освен това няколко фирми побързали и да пуснат платове и дрехи, които приличат на облеклото на бъдещата съпруга.

Модният успех на Кейт се дължи и на обстоятелството, че все още не е обявен официално дизайнът на сватбената рокля на бъдещата булка, което автоматично подклажда интереса и любопитството у хората. Темата, както изглежда, ще се превърне в един от най-обсъжданите модни въпроси на бъдещия сезон.

След Кейт Мидълтън, на второ място се споменава името на поп певицата Лейди Гага, известна с предпочитанията си към по-екстравагантните дрехи.

На трето място в списъка на най-популярните и дискутирани неща в модата Global Language Monitor посочва прозрачните тъкани, които навлизат от подиумите. В списъка попадат и екологично чистите дрехи и онези, които наподобяват стила през 70-те години на миналия век.

На 10 февруари започва Седмицата на модата в Ню Йорк, на която дизайнери ще представят вижданията си за дрехите, които ще носим през пролет/лято 2011. Подобни мероприятия се провеждат и в редица европейски градове – Милано, Париж и Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още