IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луксозен влак ще превозва олигарси

Новият вариант на Ориент Експрес, в който повечето вагони са от лукс класата, ще превозва пътниците от Русия до Френската Ривиера за 52 часа

14:55 | 27.09.10 г.
Луксозен влак ще превозва олигарси

В миналото първоначалният Ориент Експрес е бил истинско преживяване за британските и френски аристократи, които са пътували на Изток до Балканските страни и Истанбул.

Пътуването обикновено е било изпълнено с блясък и разкош, разкриване на тайните на нови места, понякога загадки и мистерии на различните съдби на хората, пътуващи със седмици в един влак.

В името на отминалите времена нова луксозна линия трансевропейски влак тръгва на път тази седмица, приютил в купетата си ако не богати аристократи, то най-малкото също толкова състоятелни и приключенски настроени хора, които имат желание да изминат хиляди километри с помощта на влака.

Пътуването се осъществява с помощта на съвместен проект между руските и френски национални железници, а организаторите се надяват петролните магнати, които имат път от Русия до Френската Ривиера, но не обичат да летят, да се решат на 52-часовото пътуване от руската столица до пристанището на Лазурния бряг в Средиземно море, съобщава вестник Independent.

Влакът тръгва от московската станция Беларус този вторник от 16,17 часа и пристига в Ница в събота в 19,12 местно време.

Обратният курс е от Ница в неделя и се връща в Москва следващия вторник.

Цената на двупосочния билет за влака, която любителите на лукса и дългите пътувания ще трябва да заплатят, е 2 400 евро за първа класа или 612 евро за втора.

Влакът е оцветен в червено и сиво и е собственост на руските железници. В по-голямата си част е предназначен за богатите пътници, тъй като едва един от общо 12-те вагона е предназначен за втора класа, шест са определени за първа, а три попадат в категорията лукс.

Композицията разполага и с два допълнителни ресторант вагона. Интериорът представлява съчетание от картини на френския художник Матис с плюшени килими и завеси.

Индивидуалните апартаменти разполагат със собствени душове, тоалетни и телевизори, които осигуряват комфорта на пътниците по време на прехода от 3 300 километра.

Влакът има 22 спирки по пътя си и минава през Минск, Варшава, Чехия, Виена и Милано, преди да достигне крайната си точка.

За сега влакът ще пътува веднъж седмично, но в близко бъде от френската и руската страна на проекта се надяват да включат още курсове в бъдеще, съобщава АФП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още