IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Круизните компании по света очакват силна година

Умерен растеж и положителен ефект от отминаващата рецесия очакват организаторите на круизи по света

10:15 | 17.03.11 г.
Круизните компании по света очакват силна година

Въпреки поскъпването на горивата и по-строгите природозащитни норми, секторът на круизните пътувания очаква лек растеж през 2011 година с появата на осем нови големи кораба и продължаващото отърсване на потребителите от влиянието на рецесията, предаде АП.

Макар че международните срещи и конференции на компаниите, организиращи круизи по света, тепърва предстоят, очакванията са за по-силен ефект от отминаването на кризата и установилото се финансово спокойствие на хората.

Международната асоциация на компаниите за круизи прогнозира, че 16 милиона души, от които три четвърти от Северна Америка, ще заминат във ваканция с круизен кораб тази година, което е с 6,6% повече в сравнение с 2010 година. Миналогодишните данни превишиха очакванията на търговското сдружение.

На годишната конференция за круизно корабоплаване в Маями главните изпълнителни директори на шест от водещите компании в сектора изразиха умерен оптимизъм за продължителен растеж, изтъквайки огромния неразработен пазар на круизи по света.

Секторът обяви, че круизните пътувания все още покриват около 3% от ваканционния сектор в САЩ, посочва АП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още