IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Музеи на шоколада

Кои са местата, които са чудесна дестинация за любителите на шоколада и пътешествията?

15:09 | 16.10.09 г.
Музеи на шоколада
За хората, които обичат шоколад и пътешествия, едва ли има по-добро предложение от това да посетят най-добрите музеи на шоколада в света. Класация на топ 10 на тези музеи беше представена от VirtualTourist.com:
 
Музей на шоколада в Кьолн, Германия
Разположена на река Рейн, футуристичната триетажна постройка дава възможност на посетителите да се потопят в историята на сладкото изкушение. Най-голямата атракция на музея обаче е шоколадовият фонтан. В него служителите на музея топят вафлени кори и ги предлагат на предвкусващите удоволствието гости.

Музей на тайните на шоколада в Гайсполсхайм, Франция
Допълнен с театър, чайна и магазин за подаръци, този музей е също толкова елегантен, колкото и страната, в която се намира. Посетителите могат да закупят от магазина шоколадови макарони, шоколадов оцет, шоколадова бира и декоративни антични калъпи за шоколад.

Чудният свят на шоколада и шоколадовата фабрика в Нюхейвън, остров Филип, Канада
Освен наслада за очите под формата на шоколадови копия като статуята на Давид например и цял шоколадов град, гостите на музея получават и истинска наслада още на входа, където се предлагат мостри от шоколад.

Музей на шоколада ШокоСтори в Брюж, Белгия
В добавка към секцията, посветена на ползата от шоколада за здравето на човека, музеят предлага на посетителите да разгледат и чудновата колекция от кутии с шоколад, посветена на кралското семейство.

Музей на шоколада в Барселона, Испания
Скулптурите в този музей са толкова впечатляващи - от копия на религиозни творби до реплики на анимационни герои, че гостите забравят да разглеждат шоколада.

Музей на шоколада в Ню Брънзуик, Канада
На почит в този музей са братята Ганон - основатели на най-старата фабрика за производство на бонбони в Канада, специализирана в производството на лакомства, които се поставят в кутии. Братята Ганон първи в света използват иконичната кутия за бонбони във формата на сърце.

Музей на шоколада ШокоСтори в Прага, Чешка република
Шоколадът може и да доставя наслада на небцето, но този музей е истинска наслада за окото. С колекции от невероятни антични шоколадови обвивки и демонстрации на производство на шоколад, на посетителите им е трудно да решат какво да разгледат най-напред.

Музей Кенди Американа в Литиц, Пенсилвания
Основан когато съпругата на президента на компанията започва да събира различни артикули, свързани с шоколада, този 30-годишен музей все още приема посетители безплатно.

Музей на шоколада, остров Джеджу в Република Корея
Музеят разполага с шоколадова работилница и арт галерия с впечатляващи експонати, но най-голямата му атракция е действащ кабелен трамвай в стил Сан Франциско.

Музей на шоколада Нестле в Мексико сити, Мексико
Известна с модерния си дизайн и с кратките срокове, за които е построена - само за 75 дни - тази футуристична сграда сама по себе си предизвиква интереса на посетителите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още