IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камерън Диас се оказа опасен вирусоносител

Номинацията в този случай не заслужава Оскар – Камерън Диас и Джулия Робъртс печелят „овациите“ за най-рисковани имена на известни хора, които може да потърсите онлайн

14:16 | 19.08.10 г.
Без да предполага, Камерън Диас се е изкачила начело на още една класация - тази на хората с имена  "вирусоносители". Снимка: Flickr
Без да предполага, Камерън Диас се е изкачила начело на още една класация - тази на хората с имена "вирусоносители". Снимка: Flickr

Ако търсите информация за Камерън Диас, Джулия Робъртс или Джесика Бийл, по-добре внимавайте, съветва АП.

Звездите от киното оглавяват листа на най-опасните знаменитости, които може да търсите онлайн, според ново проучване на софтуерната компания, която произвежда антивирусни програми - McAfee Inc.

Номинацията не заслужава Оскар, но оглавяването на годишната класация на имена „вирусоносители“ също има голяма тежест. Попадането в нея, и то на челните места, означава, че именно тези имена са идеалната примамка за потребителите, която ги подвежда да влизат в „опасни“ сайтове.

Клик върху странен на пръв поглед сайт е малко вероятен. Но много хора го правят и така заразяват компютрите си. След като вирусът вече е в устройството, кибер престъпниците могат да откраднат банкови и имейл пароли, както и други данни на нищо неподозиращите юзъри.

Използването на имената на известни хора за този тип цели е добре известна практика, с която хората биват подлъгани да отворят сайт, който обещава да даде информация за една или друга известна личност.

Сред останалите „вирусоносители“ сред известните, според McAfee, са Жизел Бюндхен, Брат Пит, Адриана Лима, Дженифър Лав Хюит, Никол Кидман, Том Круз, Хайди Клум и Пенелопе Круз.

От компанията са направили теста си през юли тази година, използвайки технология на компанията за идентифициране на опасните сайтове. Класацията е отчела случаите, в които хората търсят снимки или видео с известни знаменитости и това в колко от тези случаи попадат на сайтове, които им прехвърлят вируси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още