IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сагата с универсалното зарядно е към своя край

Брюксел показа как ще изглежда кабелът, с който ще се зареждат всички телефони и ще се осъществява преноса на данни към компютър

11:58 | 10.02.11 г. 1
Сагата с универсалното зарядно е към своя край

Дългоочакваната и много коментирана тема с уеднаквяването на зарядните за мобилни телефони е почти на етап да бъде приключена, след като Европейската комисия одобри и показа как трябва да изглежда кабелът, който ще служи за зареждане и пренос на данни от телефона към компютъра (за онези модели, които използват тази функция).

Еврокомисията официално сложи печата си на одобрение за използването на едно зарядно устройство за мобилни телефони. Кабелът бе показан в Брюксел в хода на официално мероприятие с участието на вицепрезидента на Еврокомисията Антнио Таяни, съобщава вестник The Inquirer.

Micro-USB кабелът ще стане задължителен за всички мобилни устройства, които поддържат функцията предаване на данни към компютър.

Съобщава се също, че преминаването на общ стандарт на зарядните устройства ще стане задължително за всички производители на мобилни устройства. Като основна причина за мярката се споменава удобството на собствениците на мобилни устройства.

С помощта на унифицираното зарядно ще се намали и броят на произвеждани и изхвърляни зарядни, а хората ще спрат да носят по няколко кабела за всеки от мобилните апарати, които ползват.

По-рано бе съобщено, че единният стандарт ще бъде въведен на 1 януари 2011 година. При това ще бъде приет от компании като Apple, Nokia, Samsung, LG и други. Тъй като тази дата обаче мина, за сега не става ясно кога мярката ще бъде наложена официално на пазара сред производителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
Да не стане като преминаването на КВ разпръскването на SSB, което уж трябваше да е факт през 2005-та
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още