IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови MacBook Air излизат до дни

В бранша от дълго време се говори, че през юни или юли Apple ще пусне новите си модели

16:07 | 13.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Според&nbsp;AppleInisder.com компанията вече е поръчала 380 000 MacBook Air с новите процесори Intel Sandy Bridge.&nbsp;<em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Според AppleInisder.com компанията вече е поръчала 380 000 MacBook Air с новите процесори Intel Sandy Bridge. Снимка: sxc.hu

След като преди няколко седмици Apple вече анонсира, че ще пусне наследник на настолната си машина iMac, сега стана ясно, че преработка скоро ще има и лаптопът. Apple може да пусне нови модели на ултратънкия и лек ноутбук MacBook Air (MBA) в близките дни, твърди AppleInisder.com, позовавайки се на Twitter потребителя Chronic, който няколко пъти досега е публикувал достоверни информации за плановете на компанията от Купертино.

В бранша от дълго време се говори, че през юни или юли Apple ще пусне новите си модели. Още в края на май намаляващите складови наличности на MBA говореха за това, че новите модели няма да ни оставят дълго да ги чакаме.

Според Chronic, вероятността новите MacBook Air да излязат в сряда е 100%. Последните модели на ултратънкия лаптоп се появиха на пазара в края на миналата година с променен дизайн, SSD дискове в нов формат и 11,6-инчови варианти наред с 13,3-инчовите.

Анализаторът Минг-Чи Куо заяви в AppleInisder.com, че компанията вече е поръчала 380 000 MBA с новите процесори Intel Sandy Bridge. От тях 55% (209 000 броя) ще са 11,6-инчови MacBook Air, тъй като заради по-ниската си цена тези модели се радват на по-високо търсене, отколкото тези, с големина 13,3 инча.

Цената на най-малкия модел падна до рекордно ниските за Apple 999 долара. Известно разочарование предизвика решението на компанията да продължи да използва процесори Intel Core 2 Duo.

Кога точно Apple ще представи новото си поколение MacBook Air, все още не е ясно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още