IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суперколело от бъдещето на цена 35 хиляди долара

Двигателят работи с литиево-йонни батерии, които гарантират пробег от 100 км без въртене на педали

11:39 | 12.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;M55</em></p>

Снимка: M55

Мощен екодвигател, алуминиево-титаниева рамка, впечатляваш дизайн, 30 килограма тегло и цена от умопомрачителните 35 хиляди долара. Това е „Терминус” – унгарската гордост на компанията M55.

Трудно може да се каже, че тази машина е велосипед. Изпълнението по последния писък на високите технологии, използвани от Дукати, Ферари и т.н., дава неограничени възможности на колоездача да се наслади на карането във всякакви условия.

Двигателят работи с литиево-йонни батерии, гарантиращи пробег от 100 км без въртене на педали. Естествено, специален софтуер гарантира изпълнението на различни упражнения с определени от водача натоварвания.

М55 минава през 5 години на разработване и 8 прототипа, преди да се стигне до финалния „Терминус”. Проектът е финансиран от фирмата производител, частни инвеститори и от унгарското правителство, отделило 400 хил. долара по плана „Развитие на нова Унгария”.

Със солената цена обаче въпросният байк едва ли ще се превърне в масов хит. Но за сметка на това определено хваща окото на богаташите. Вече са поръчани три броя от „Терминус”, като очакванията са в рамките на 1 година да бъдат продадени над 200 велосипеда. 

Още технологични новини в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още