IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Флагманът на Nokia - Lumia 900, има софтуерен бъг

Потребителите на смартфона се оплакват от проблеми с възможностите за безжична връзка през LTE и 3G

12:44 | 11.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Nokia разчита на Lumia 900 за успешно завръщане на американския пазар. Снимка: Ройтерс</p>

Nokia разчита на Lumia 900 за успешно завръщане на американския пазар. Снимка: Ройтерс

Американската премиера на флагманския смартфон Lumia 900 на изпадналия в затруднено положение през последните години финландски производител на мобилни телефони Nokia беше помрачена от софтуерен бъг, предаде CNBC.

Според съобщение на компанията грешката може да доведе до „отрязване“ на достъпа до данни.

„Беше открит проблем с управлението на паметта, който в някои случаи води до загуба на връзка с данни“, казват директорът на смартфон подразделението на Nokia Джо Харлоу и шефът на щатското подразделение на компанията Крис Уебър.

„Проблемът е единствено в софтуера и не е свързан със самия хардуер или мрежата“, казват двамата в изявление, добавяйки, че компанията ще предостави на 16 април актуализация. Американските клиенти, които не искат да чакат до тази дата, могат да ги заменят за други устройства с обновения софтуер в магазините на AT&T.

От компанията обещаха освен това да предложат на всеки, който е купил Lumia 900, или ще го купи до 21-и април, 100 долара кредит по сметката му към AT&T, което на практика ще направи цената на телефона 0 долара (досега устройството се предлага за 99 долара при сключване на двугодишен договор).

Lumia 900, която се задвижва от мобилната операционна система на Microsoft - Windows Phone, влезе в продажба в САЩ чрез оператора AT&T на 8 април и трябваше да бъде пусната на глобално ниво по-късно през тримесечието.

Анализаторите обаче са очаровани от бързата и адекватна реакция на компанията, правейки сравнение с дългото мълчание на Apple при излизането наяве на проблемите на iPhone 4S с антената, пише Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още