IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft тунингова старата си конзола Xbox 360

Устройството се превръща в универсален център за забавления

11:10 | 05.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Представяне на новостите около конзолата на Microsoft. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Представяне на новостите около конзолата на Microsoft. Снимка: Ройтерс

При представянето на браузъра американският мениджър Дон Матрик поясни, че концернът е работил дълго над управлението на уеб съдържанието. Уеббраузърите се управлявали трудно чрез конзола, а почти никой не сядал на дивана с мишка и клавиатура. Сегашните браузъри в конзолите Nintendo Wii или Playstation 3 на Sony пък били отчасти използваеми. 

Ето защо новият браузър ще работи заедно с управлението на камерата Kinect и освен въвеждане на команди от клавиатурата ще позволява и гласов контрол. Освен това уеб сайтовете ще може да бъдат контролирани от есента на 2012 г. с новия софтуер SmartGlass.

SmartGlass превръща смартфоните или таблетите в дистанционно управление за екрана на телевизора. Контролирана на телевизионния екран уеб страница може да бъде навигирана чрез просто кимане. По този начин таблетът ще замести тракпада на лаптопите. SmartGlass е подобен на принципа на предстоящата конзола Nintendo Wii U, която ще има специален игрови контролер със сензорен екран.

Microsoft подчертава, че уеб браузърът няма да има ограничения. Всяка страница в интернет ще е достъпна и управляема.

Може би обаче въвеждането на браузъра не е толкова доброволно, колкото се опитва да го изкара Microsoft. Според анализ на StatCounter браузърът на Google Chrome за първи път измести Microsoft от лидерското място в световен мащаб. Над 40 млн. допълнителни потребителя на Xbox Live ще обърнат тренда.

Според главния изпълнителен директор Стив Балмър вече са продадени над 66 млн. конзоли Xbox360.

SmartGlass ще даде нови възможности и пред разработчиците. Така например сега е възможно да се правят игри, при които част от съдържанието се излъчва на телевизионния екран, а друга част – на малкия дисплей на конзолата – например тя може да представлява обратното огледало при рали, или списък с оръжия в ролева игра.

Снимки от представянето на конзолата вижте в галерията!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още