IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone 5 - солиден ъпгрейд в гениална опаковка, но нищо повече

Новият смартфон на Apple отново е с майсторски дизайн, но техническите иновации не предизвикват ефекта Wow

12:51 | 13.09.12 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&nbsp;Новият iPhone 5 не предизвика ефекта Wow. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

 Новият iPhone 5 не предизвика ефекта Wow. Снимка: Ройтерс

По-лек, по-тънък, по-бърз: Apple отново представи нов iPhone. В първоначалните си реакции редица блогове и списания хвалят супер телефона. Но някои от иновациите не се посрещат никак добре.

Все пак добрата новина в началото – новият iPhone 5 най-сетне е тук. А ето я и лошата - фенове на марката от целия свят имат в момента в ръцете си един остарял вече модел. А и вече няма за какво да правят догадки.

„На месеците спиращи дъха спекулации най-накрая се сложи край", пише технологичният блог Techcrunch, полуразочарован, полуоблекчен. А Business Insider нарича пищното представяне на новото устройство „приспивно“, тъй като "подробности за всички детайли бяха изтекли в медиите преди няколко месеца".

След като в сряда вечерта директорът на Apple Тим Кук обясни в Сан Франциско по-подробно как ще изглежда новото устройство, подробностите запълниха специализираните издания, блогове и Twitter. Устройството се възхвалява заради лекотата си, по-големия екран и по-бързия интернет достъп, който ще е наличен почти навсякъде.

Или, за да го кажем с думите на потребителя на Twitter Каролс Пена: „Скъпи нов iPhone 5 - искам те!“

Малко по-сдържани са специализираните списания. „Общото впечатление за iPhone 5: това е просто още един iPhone. Само че по-дълъг. И по-добър“, пише Wired.

Технологичният блог Cnet хвали: „Ако данните за скоростта и за живота на батерията са верни, много хора ще искат да обновят устройството си само по тази причина."

Новият супер телефон с дебелината си от 7,6 милиметра е с 1/5 по-тънък от своя предшественик 4S и разполага с по-голям екран от четири инча и място за още един ред приложения.

Новият iPhone има малко по-голям екран, който все още изостава от конкуренцията на Nokia - Lumia 920, Samsung Galaxy S3, Google Nexus One или HTC X. Apple твърди, че iPhone 5 ще пасва удобно в ръката. Малка забележка: Google Nexus също.

Последна актуализация: 04:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 1 rate down comment 0
george_tn
преди 11 години
така е лозкхрис, не може да прави тези неща и точно затова е дразнеща тази мания по него за по прагматичните. Купувайки си лъскава непотребна джаджа поддържаш куха индустрия. И е по вероятно притежателите на ай-нещо си да ходят в модни заведения и да слушат модна музика.Ако ще и 150% от айнещотото да можеш да ползваш, то си остава един надценен предмет, моден фетиш.А изказа ти не те причислява към споменатия от теб 1% така че ще се набуташ ако си купиш айнещо си :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 1
LuckyYou
преди 11 години
Малко вулгарно си се изразил, но в общи линии си прав. Повечето не могат да си позволят и за това хейтват. Има изключения разбира се, които могат да си го позволят. но не го искат. Те обаче са малко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 1
lozkhris
преди 11 години
"Солиден ъпгрейд в гениална опаковка, но нищо повече"И какво "повече" се очаква? Да ни сервира баница с айран сутрин или да се превръща в блондинка за секс ?!Коментарите по българските форуми са направо страхотни - все едни страшни разбирачи,все едни стрейт блюстители на морала.. Същите хора, които мъдро коментират продуктите на един световен лидер се друсат в СинСити и имат за идол един изрусен ***-***,който вие като пребита вълчицаМи не си купувай новия iPhone. Никой не опира пистолет на челото на когото и да е.И какво коментират характеристиките му, след като 99% са *** като *** на индийски слон и не ползват и 2% от възможностите на който и да е смартфонПо-скоро джобовете са продънени, а на лисицата гроздето и било кисело...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 0
Zorro998
преди 11 години
E какво повече
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 0
Achtung
преди 11 години
http://***.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rdIWKytq_q4 http://***.youtube.com/watch?v=YlD4XRd3kT0:) :) :) :) :) :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
Achtung
преди 11 години
http://***.nixanbal.com/%D1%81%D0%BC%D1%8F%D1%85-%D0%B2-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D1%81%D0%B5%D1%82%D1%8F%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-iphone без коментра :) :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
FNM
преди 11 години
Че е красив дизайнът, красив е, ама нещо не разбрах по какво се различава от предишния. Иначе без да съм софтуерен разбирач, гледам коментарите по технологичните сайтове и всеобщото мнение е, че липсват някакви интересни инивации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 2
LuckyYou
преди 11 години
Забележка: Аз не съм от лумпенизираните Apple фенове, до сега не съм имал Iphone, Ipad, харесвам Safari :) Това не означава обаче, че няма да си купя най-доброто, което те могат да ми предложат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 6
LuckyYou
преди 11 години
Iphone 5 ще бъде зенита на Apple. Което означава, че това ще е и най-доброто, което компанията може да предложи. Именно за това ще си го купя :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
accelerator
преди 11 години
Аз съм от лумпенизираните фенове, но честно с ръка на сърцето мога да кажа, че Боян е прав. По-зле е от конкуренцията, което се случва, за първи път от както има Apple Inc.Тъжно е, че компания като тази забравя свойте ценности и иновативни идеали когато загуби вдъхновението си - Стив Джобс.Дано тези "нови мениджъри" да не затрият за рекордно кратко време натрупаното от Джобс!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още