IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft пуска таблета Surface RT на свободния пазар

Компанията се опитва да реши проблема със стеснения дистрибуционен канал

10:55 | 12.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Стив Балмър при представянето на&nbsp;Surface RT. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Стив Балмър при представянето на Surface RT. Снимка: Getty Images News

Софтуерният концерн Microsoft иска очевидно да разшири дистрибуцията на своя таблет Surface Rt, пише специалистът по Windows Пол Турът, като се позовава на свои източници в компанията.

Малко по-късно и самият концерн обяви, че Surface RT скоро ще се продава свободно на пазара от партньори на Microsoft. Така компанията се опитва "да отговори на високия интерес към устройството" и да даде достъп до него на повече хора.

До момента таблетът се продаваше само в магазините и сайта на Microsoft, по думите на самия изпълнителен директор Стив Балмър „повече от скромно“. 

В съобщението на концерна се посочва още, че продукцията е била засилена, а това опровергава слуховете, че компанията всъщност е отрязала поръчките си наполовина заради слаб интерес. Той се обясняваше със слаба дистрибуция, сравнително висока цена, както и невъзможност за инсталиране на стандартен софтуер за Windows.

Очаква се таблетът да навлезе на пазара в САЩ и Австралия масово до дни, а след 1 януари да бъде по магазините в други страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още