IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jaguar XJ е най-луксозният автомобил на 2010 според Top Gear

Най-екологичен сред луксозните и с нисък разход на гориво – моделът бързо се наложи сред любителите на стила и класните автомобили

15:45 | 03.01.11 г.
Jaguar XJ е най-луксозният автомобил на 2010 според Top Gear

Моделът Jaguar XJ бе признат за най-луксозния автомобил на 2010 година от списанието, специализирано в информация за превозни средства на две и повече колела Top Gear.

В класацията, направена от световно известните познавачи на автомобили, които тестват и представят различни модели целогодишно, британският производител задмина дори утвърдените в бранша Audi и BMW.

През изминалата вече година моделът на Jaguar бе избран и за най-добрата екологична луксозна кола. Приза си тогава колата заслужи заради ниските емисии на вредни газове и ефективността при използване на горивото.

В последното за годината издание на списанието главният редактор Джейсън Бароу описва Jaguar XJ като „полъх от бъдещето“. Според него тази кола поставя летвата доста високо пред останалите производители, пише изданието IBTimes.

От официалното си представяне през май 2010 година Jaguar XJ се приема изключително добре от клиентите, а и се радва на голям интерес от страна на различни медии. Автомобилът бързо спечели много награди в различни категории, включително и приза за „Шотландски луксозен автомобил на годината“, както и „Луксозен еко автомобил на годината“.

С олекотеното си алуминиево шаси колата е сред най-ефективните луксозни автомобили от своя клас.

„Jaguar XJ прокара напълно нов тренд сред производителите на луксозни автомобили с отличителен дизайн, повече екстри в купето, изключително представяне на пътя и доста икономичен разход на гориво“, каза управляващият директор на Jaguar за Великобритания Джеф Къзънс.

С дела си в размер на 29% от продажбите на Jaguar за първите шест месеца от пускането си на пазара моделът XJ бързо се утвърди като предпочитан избор за автомобил от клиентите на марката, които са от директори на дружества до управители и собственици на висок клас хотели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още