IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini и Zagato с нов уникален модел

Базираният на Gallardo LP570-4 автомобил дебютира в Италия

12:00 | 26.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Zagato </em></p>

Снимка: Zagato

Италианската спортна марка Lamborghini и легендарното ателие за дизайн Zagato отново обединиха сили за направата на уникална машина. Новият им проект е изграден в един единствен брой, нарича се Lamborghini 5-95 Zagato и е базиран на модела Gallardo LP570-4.

Премиерата пред публика на новия модел се състоя на ежегодното изложение за автомобилен дизайн - Concorso d’Eleganza Villa d’Este, провеждащо се в района на италианското езеро Комо.

Lamborghini 5-95 Zagato е официален проект на двете компании, като е създаден по поръчка на Алберт Спийс - един от най-големите колекционери на Lamborghini в света. Автомобилът отбелязва и 95-тата годишнина на италианското ателие за дизайн, което стартира работа през далечната 1919 година.

За база на новата машина е използван модела Gallardo LP570-4. Дизайнът е изцяло създаден от Zagato, за което свидетелства и типичната за ателието двойна извивка на покрива. Като цяло моделът разполага с напълно нови предна и задна части, които обаче нямат за цел да крият принадлежността към Lamborghini.

От информацията не става ясно дали автомобилът е претърпял промени в задвижването. Не е известна и цената му. Знае се обаче, че Lamborghini 5-95 Zagato е уникален автомобил, създаден специално за колекционера Алберт Спийс.

Lamborghini и Zagato не си сътрудничат за първи път при създаването на уникални автомобили. Още през 1966 г. Zagato създава в един екземпляр купе под името 3500 GTZ, което е направено върху намалено с 10 см шаси на стандартното Lamborghini 350 GT. По-късно - през 1996 и 1998 г. - компанията показва концептуалните модели Raptor и L147 SuperDiablo. Освен това Zagato създава спортни коли и в сътрудничество с други производители, сред които BMW, Aston Martin, Spyker.

Още снимки вижте в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още