IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-добре платените банкери в света през 2010?

Инвестиционните банкери от Goldman Sachs отстъпват приза "най-добре платени" на колегите си от Deutsche Bank

16:05 | 03.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Снимка: www.sxc.hu</p>

Снимка: www.sxc.hu

Германската финансова група Deutsche Bank е изплатила на своите инвестиционни банкери над 500 хил. долара на човек средно през миналата година.

По този начин инвестиционните банкери от Goldman Sachs отстъпват приза "най-добре платени в света" на своите колеги от европейската банка, пише Ройтерс.

Заплатите и бонусите за всички 15 943 служители в подразделението за корпоративно и инвестиционно банкиране на Deutsche Bank са били в размер на 5,9 млрд. евро (8,2 млрд. долара) през миналата година, или средно по 373 хил. евро на човек, съгласно отчетите на банката за 2010 година, публикувани днес.

Средното им възнаграждение се е повишило спрямо 357-те хил. евро през 2009 г., след като приходите от инвестиционно банкиране на Deutsche Bank скочиха с 11% на годишна база до 20,9 млрд. евро.

Deutsche Bank е увеличила броя на служителите в звеното си за инвестиционно банкиране с 12% през 2010 година. Повечето от банкерите и брокерите са базирани в офисите в Лондон, Ню Йорк и Франкфурт.

Заплащането на банкерите продължава да е гореща тема, особено в Европа, на фона на политическия и обществения гняв за размера на бонусите им, след като много от банките получиха спасителни заеми от парите на данъкоплатците.

Финансовите регулаторни органи принудиха много банки да променят структурата си на заплащане, като увеличат дела на бонусите под формата на отсрочени възнаграждения, от които служителите могат да се възползват след определен период от време и при определени условия.

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Йозеф Акерман заяви, че изплащането на бонуси се е свило през миналата година заради промяната в съотношението между фиксираните и отсрочените възнаграждения.

Много от най-добрите банкери са получили по-високо заплащане като стимул да не сменят работните си места през миналата година, докато бонусите на тези с по-лоши резултати са намалели значително или почти са били изгубени.

Показателно за размера на възнагражденията, които Deutsche Bank изплаща, е високият им дял от всички приходи на банката – 44,4% през миналата година спрямо 40,5% година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още