IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десет тенденции, които ще повлияят на пазара на имоти в ски курортите

Консултантската компания Knight Frank обобщава основните от тях

12:30 | 24.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Инвестиции в инфраструктура

Застиването в едно положение не е вариант за алпийските ски курорти, тъй като те се стремят да привличат ново поколение скиори. Вилар вложи значителни средства в преобразяването на предлагането си – нощно каране на ски, нов плувен басейн, нови гондоли и зона за начинаещи. Очаква се преди Световното първенство по ски алпийски дисциплини през 2023 г. Куршевел и Мерибел да се превърнат в ключови центрове за инвестиции.

Разрастване

Ски курортите обединяват силите си с цел създаването на голям район за привличане на повече скиори. Някои ски зони са напълно свързани с лифтове и телекабини, други имат автобус, който е включен в цената на пропуска за каране на ски. Във Франция се намират над половината от десетте най-големи ски зони в света.

Трите долини е най-голямата зона, която се простира от Куршевел до Мерибел, като преминава през Менюир и Вал Торен. Очаква се да се създадат връзки между повече курорти. Стремежът към предлагане на повече преживявания и пътувания спомогна за създаването на новата „магическа пътека“ в Швейцария, която осигурява достъп до 30 курорта и склонове с обща дължина от 1000 км. на цена от около 500 швейцарски франка на година.

Китайски интерес
Данни от 2017 г. показаха, че над половината от 1,2 млн. скиори в страната пътуват в чужбина, за да карат ски, като на първо място в списъка им е Япония. Поевтиняването на пътуванията и увеличаването на богатството вероятно ще накара повече китайски туристи и купувачи да насочат поглед към Алпите.

Очаква се броят на хората в Китай със състояние от 5 млн. долара да нарасне с 218 хил. души и да достигне 425 270 души до 2022 г., а през 2018 г. са се появили още девет нови самолетни маршрута от Китай към Европа, равняващи се на 6000 места повече на седмица.

Технологиите

Технологичният напредък променя ски пейзажа. От ергономични ботуши и извити ски до ски оборудване за хора с физически увреждания – сега е по-лесно за по-големи групи от хора да се впуснат в ски спорта. Към това се прибавят и нови приложения, които следят приятелите ви в планината и измерват скоростта ви спрямо тази на други скиори. Не на последно място са приспособления като затоплени ръкавици и дронове с камера, които следят маршрута ви при спускането. Всичко това подобрява сигурността, комфорта и личните постижения на любителите на ски спортовете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още