През годините българинът започва все по-често да полага грижи за своето здраве от всеки един аспект на живота си. През лятото трябва да признаем, че сладоледът заема важно място в ежедневната ни диета, но прекалено рядко човек се замисля за съставките, които се използват за направата на любимия му вкус. Именно тази мисъл е накарала Савина Николова да основе своя джелатерия за занаятчийски сладолед на име „Savini“, в който да използва 100% натурални продукти.
“На българския пазар прекалено често се залага на готови бази, коментира Николова в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria. – Изсипват се пакети на прах, който се разреждат с вода или в най-добрия случай с мляко, след което се добавят овкусяващи пасти, за да се получи сладолед, наподобяващ мента, тирамису, маскарпоне или друг любим вкус на потребителите.
За своите продукти тя гарантира че са изцяло с биосертифицирано краве мляко, животинска сметана. “От тук започваме да надграждаме в зависимост от вкусовете с изначални продукти“, разкри тънкости от своя занаят снователката на джелатерия за занаятчийски сладолед „Savini".
Преди Савина Николова да основе своя бранд със съпруга си, родителите ѝ разработват свой магазин за сладолед в София, когато тя все още е студентка в Милано. Тя прави няколко опита да спечели държавно финансиране, но всички те удрят на камък и така решава да вложи изцяло лични средства, за да постави начало на бизнеса. В плановете ѝ влизат още няколко години на пълно реинвестиране на всичко спечелено, след което мечтите ѝ за бизнес стигат и до САЩ.
“Продуктът ни е напълно конкурентен на пазара, независимо, че използваме съставки, които са в пъти по-скъпи от традиционните за бизнеса в момента”, каза още Савина Николова.
През какви трудности още минава Савина Николова и какви са плановете ѝ за развитие, може да научите от видео материала.


Оперираха Здравко от "Ритон"
Изтеглиха жребия за световното по футбол през 2026 г. Вижте всички групи
Спасители във Варна извадиха немска овчарка от 25-метров кладенец
Проблемите с водата в Аврен продължават
През 2024 г. България e сред най-засегнатите държави в ЕС от горски пожари
Защо противоборството между Китай и Япония расте
Парвулеску за целите на срещата Путин-Моди
Какво представлява T-Dome системата на Тайван и може ли да парира китайски атаки
Панета: Трябва да се види подготовката за операцията на 2 септември
Панета: Ще се изискват големи усилия от Конгреса по случая от 2 септември
Как влияят на мощността диаметърът на цилиндрите и ходът на буталата
Бизнесмен организира погребение за късметлийската си кола
Уникална Toyota Mega Cruiser от 1996 година отива на търг
Tesla намали цената на Model 3 в Европа
Рембранд, Вермеер или Ван Гог – изберете сами
Вдовецът на Тина Търнър си има нова приятелка, влюбен е в 60-годишна американка
Защо Джордж Клуни се ядосал на Брад Пит в далечната 1991 г.?
Кейт Мидълтън впечатли с най-голямата си тиара досега
5 храни, които „събуждат“ женските хормони
преди 6 години на таа па да и иам проблема, то останалото всичко е отровно, тя за сладоледа се хванала се едно че е основно препитание на човека .... отговор Сигнализирай за неуместен коментар
преди 6 години 99% от сладоледите произведени в България са направени от Палмово масло. 99% от и от тези, които се внасят, също са от Палмово масло, заради двойният стандарт. Палмовото масло не се разгражда от организма, съответно не може да бъде изведено, затова то циркулира и се наслагва в кръвоносните пътища като плака. Тая плака е виновна за инсултите и инфарктите и ненапразно България е на 1-во място по смъртност по тия показатели. Същото е положението с производството и вноса на шоколади, всички видове сладки, дори тези, които се правят за деца. Четете етикетите на всичко и ще се уверите сами ! отговор Сигнализирай за неуместен коментар