IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съгласувани са подробностите за цялостно изкупуване на Белтрансгаз от Газпром

Беларус обаче продължава да обвързва продажбата с новия договор за доставка на природен газ от Русия, който трябва да влезе в сила от началото на следващата година

10:18 | 05.07.11 г.
Съгласувани са подробностите за цялостно изкупуване на Белтрансгаз от Газпром

Практически всички точки в проекта за договор за закупуване от Газпром и на оставащите 50% от акциите на Белтрансгаз са били съгласувани вчера в телефонен разговор между изпълнителния директор на руския монополист Алексей Милер и първия вицепремиер на Беларус Виктор Семашко, съобщи ИТАР-ТАСС.

„За съжаление, белоруската страна продължава да обвързва подписването на документите за Белтрансгаз със съгласуването на условия за новия договор за доставка на газ в Беларус. Според нас това може да доведе само до усложняване на преговорния процес и няма да промени нищо по същество“, отбеляза Милер след края на разговора.

Той подчерта, че условията по настоящия договор, който е до края на 2011 г., не могат да бъдат променени.

В края на 2006 г. Газпром и Белтрансгаз подписаха договор за доставка и пренос на газ за периода 2007-2011 г.

В документа по-конкретно бяха определени формулата за цената от 1 януари 2008 г., съответстваща на формулата за цената при доставки на руски газ за Европа, и понижаващи коефициенти за цените за периода 2008-2010 г. (съответно 0,67, 0,8 и 0,9), съобщиха от информационното управление на Газпром.

От 3 март 2010 г. Газпром притежава 50% от акциите на Белтрансгаз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още