IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролните запаси в САЩ нараснаха

Запасите от бензин обаче са намалели заради извънредното търсене при евакуацията по Източното крайбрежие преди урагана "Айрийн"

20:27 | 31.08.11 г.
Петролните запаси в САЩ нараснаха

Търговските запаси на петрол в САЩ през работната седмица, приключила на 26 август, се повишиха с 1,5% до 357,05 млн. барела, се посочва в ежеседмичния обзор на управлението за енергийна информация към американското министерство на енергетиката, цитирано от РИА Новости.

Общите запаси на бензин са намалели с 1,2% до 2,806 млн. барела, а като основна причина за това се посочва извънредното търсене заради евакуирането на хора от Източното крайбрежие на САЩ преди урагана „Айрийн“.

Търговските запаси изключват стратегическите запаси на страната.

Данните на управлението за енергийна информация за запасите от суров петрол, бензин и дестилати влияят върху динамиката на цените на горивата и енергоносителите в целия свят.

Днес цената на сорта Брент се повиши с 0,5 долара до 114,52 долара за барел, докато цената на американския суров петрол се понижи с 15 цента до 88,75 долра за барел, макар да бе достигнала 4-седмичен връх при 89,54 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още