IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола остава под натиск

Глобалните притеснения за икономиката на еврозоната все още не отшумяват

22:08 | 16.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цената на петрола остава под натиск

Цените на петрола отчетоха нов спад във вторник. В ранната вечер един барел (159 литра) от сорта Брент с доставка през декември струваше 114,74 долара. Това беше с 1,06 долара по-ниска цена в сравнение с предходния ден. Цената за барел от американския суров петрол с доставка през ноември падна с пет цента до 91,80 долара, предаде Forexpros.

Цените на петрола не успяха да извлекат полза от общото изсветляване на настроението на финансовите пазари, които според анализатори са базирани основно върху надеждата за бързо подаване на молба за финансова помощ за закъсалата Испания. Глобалните притеснения за икономиката на еврозоната все още не отшумяват въпреки последните проблясъци на надежда.

Цените на брента и на суровия петрол обаче се отдалечават силно една от друга. През нощта  разликата на няколко пъти мина 24 долара, и нарасна до най-високото си ниво в рамките на една година. Като причина за това, наред с други неща, е недостигът на доставките от производствените региони в Северно море.

Продължава да пада и цената за суровия петрол на страните, членуващи в Организацията на страните износителки на петрол (OPEC). Според изчисления на секретариата на  OPEC един барел е струвал средно 110,70 долара, с 36 цента по-малко от цената в петък.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още