IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадващ спад на запасите от петрол в САЩ с 1,3 млн. барела

Цената по фючърсите за доставка на суров петрол през април продължи да се повишава след публикуването на информацията за спад на запасите през миналата седмица

19:17 | 20.03.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Изненадващ спад на запасите от петрол в САЩ с 1,3 млн. барела

Цената по петролните фючърси продължи да се повишава, след като американската Агенция за енергийна информация съобщи за неочакван спад в запасите от суровината, предаде MarketWatch.

Запасите от суров петрол са намалели с 1,3 млн барела пред седемте дни, приключили на 15 март. Анализатори, анкетирани от Platts, очакваха ръст от 2 млн. барела.

Запасите от бензин са намaлели с 1,5 млн. барела, докато тези от дестилати са се свили със 700 000 барела, става ясно от доклада на агенцията. Анализатори прогнозираха спад на запасите от бензин с 2,5 млн. барела и от 1,5 млн. барела при дестилатите.

След публикуването на данните договорите за доставка на суров петрол през април се сключват при цена от 92,54 долара за барел, което представлява ръст от 0,41% за сесията.

Вчера от Американския институт по петрола обявиха спад от 413 000 барела на запасите от суров петрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Подозирам че подобна новина точно в този момент е 100%-ова ЛЪЖА!Фалшифицират данните за да не пада бързо цената на петрола и да успеят да минимизират фючърсите на загуба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
jujo_si
преди 11 години
Ами след като благодарение на Кипър цените леко паднаха трябва малко да се подбутнат нагоре с тази скалъпена новина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още