IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брентът се върна под 100 долара за барел за пръв път от юли насам

Разочароващите данни от Китай и САЩ, както и експлозиите в Бостън, изпариха рисковите апетити

08:29 | 16.04.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Брентът се върна под 100 долара за барел за пръв път от юли насам

Цената на петрола записа спад в първата борсова сесия за седмицата, регистрирайки най-ниското ниво на затваряне за тази година.

Низходящото движение продължи и в часовете за електронна търговия, подхранвано от опасенията, че най-големите консуматори на петрол – Китай и САЩ, ще имат нужда от по-малко количество от суровината заради икономическия застой, пише Dow Jones Newswires.

На борсата в САЩ вчера лекият суров петрол записа спад от 2,8 на сто до 88,71 долара за барел. Това е най-ниското затваряне от началото на годината, а в часовете за електронна търговия понижението продължи и рано тази сутрин барел лек суров петрол с доставка през май се търгува по 86,06 долара.

Вчера в Лондон петролът сорт брент поевтиня с 2,6 на сто до 100,39 долара за барел. През нощта котировките отстъпиха под 100 долара за барел, като достигнаха дори до 98 долара за барел – най-ниското ниво от юли миналата година досега. В последствие цената на суровината се стабилизира около 99 долара за барел.

„Разочароващите данни от Китай, масираните разпродажби при суровините (особено при златото) и двете експлозии в Бостън доведоха до рязко охлаждане на рисковите настроения”, коментира Барнабас Ган от OCBC Bank в Сингапур.

По данни на Dow Jones Newswires вчера златото е записало най-големия еднодневен спад на цената си, откакто е започнала търговията с фючърси върху суровината през 1974 година. Вчера котировките потънаха с 9,3 на сто, преди благородният метал да намери подкрепа около 1 350 долара за тройунция.

Днес на валутния пазар не се наблюдават резки движения. Еврото поскъпва с 0,3 на сто срещу долара до 1,3074 EUR/USD, а доларът възстановява част от вчерашното си отстъпление срещу йената с ръст от 0,7 на сто до 97,42 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
bstoyano
преди 11 години
Чакам да видя това как ще се отрази на цената на дребно в България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още