IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Среброто поскъпва за пръв път от четири дни

Котировките продължават да се колебаят след решението на Фед от миналата седмица

13:53 | 25.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Среброто поскъпва за пръв път от четири дни

Цената на среброто се повишава за пръв път от четири дни днес. Като причина се посочва връщането на купувачите на пазара след сериозния спад в цените, дошъл заради неясната политика на американския Федерален резерв, пише ForexPros.

Днес среброто с доставка през декември поскъпва до 21,74 долара за тройунция, което се равнява на ръст от 0,75 на сто спрямо вчера. По време на търговията бе достигнато и повишение от 1,4 на сто до 21,89 долара, но постепенно настроенията се успокоиха.

Вчера среброто поевриня с 1,25 на сто до 21,58 долара за тройунция при затварянето на търговията в Ню Йорк.

Очакванията са, че цената на суровината ще намери близка подкрепа при 21,22 долара за тройунция, което е дъното от 18 септември. Първата съпротива пък е при 23,07 долара – връх от 20 септември.

Среброто, както и останалите благородни метали, преживяха рязка смяна на инвеститорските настроения през последната седмица. Причина за това стана решението на Федералния резерв на САЩ да не променя монетарната си политика.

То доведе до 8% скок в цената на среброто на 18 септември, но след това котировките започнаха да се понижават и в следващите четири сесии бяха загубени 6 на сто.

От началото на годината среброто е поевтиняло с 29 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още