IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10-те най-големи консуматора на енергия в света

Докато някои от попадащите в списъка държави изглеждат очевидни, други ще ви изненадат

12:11 | 04.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
10-те най-големи консуматора на енергия в света

Всеизвестно е, че на американците са най-големите консуматори на енергия. Въпреки че представляват едва 5% от цялото население на Земята, те потребяват 20% от енергията на планетата, изяждат 15% от храната и произвеждат 40% от целия боклук, пише Zero Hedge.

Европейците и хората от Близкия Изток обаче също не се показват като най-големите еколози, показва проучване, проведено от сайта Oilprice.com, който изследва кои държави изразходват най-много енергия и защо.

Класирането се извършва на база килограми петролен еквивалент на глава от населението, като при този метод се взема предвид количеството енергия, което може да бъде извлечено от един килограм суров петрол. Той може да бъде използван за сравняването на енергия от различни източници, включително изкопаеми горива и възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Резултатите отразяват последните налични данни на Световната банка.

Вижте класирането в галерията!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още